Translate

Арсен Іліадіс, грек за походженням, і компанія з церковного постачання Іліадіс в Україні

Арсен Іліадіс, грек за походженням, і компанія з церковного постачання Іліадіс в Україні

Коли чуєш прізвище Іліадіс, то відразу розумієш, що це людина грецького походження, навіть звісно в Україні.

Греки України — грецька етнічна меншина, яка проживає в Україні, офіційно визнана Українською державою. Більшість з них зосереджена навколо міста Маріуполь. За даними перепису населення України 2001 року, в Україні проживає 91 548 греків, що становить 0,2% населення країни.

Грецька присутність у Чорному морі існувала з давніх часів. Перші грецькі колонії на берегах сучасної України були засновані в VI столітті до нашої ери. Мешканці цих колоній часто торгували з іншими народами Причорномор’я (скіфами, кіммерійцями, готами, майотами). Після того, як монголи вторглися в степи на півночі, татари, які йшли за ними, спустилися далі на південь до Криму. Стародавні його жителі — греки — залишилися лише на південних пагорбах Криму. Пізніше, після спілкування з татарами, деякі греки відмовилися від рідної грецької мови і почали використовувати урумський діалект кримськотатарської мови.

Греки співіснували з кримськими татарами, поки Російська імперія не окупувала Крим. Тоді імператриця Катерина Велика вирішила переселити грецьке населення Криму на північне узбережжя Азовського моря, щоб захистити його від османських набігів. Вони розселилися по різних селах навколо Донецька та Маріуполя. Протягом 1828-1856 років тисячі греків оселилися на ширшій території. З 1810 по 1873 рік Маріуполь з навколишніми грецькими селами був «грецькою адміністративною областю». До 1859 року в районі Маріуполя не допускалося поселення людей інших національностей.

Сьогодні в дуже неспокійній Україні є багато жителів грецького походження, які намагаються обійтися з рештою українців.

Одним із них є Арсен Іліадіс, який є бізнесменом і займається церковним постачанням одразу після Української революції 2014 року (Українська революція 2014‎‎‎), відомої також як Революція Гідності, яка спалахнула в Україні. у лютому 2014 року з демонстраціями проти корупції, авторитаризму, криміналізації держави та через відмову президента країни Віктора Януковича продовжувати процес вступу України до Європейського Союзу через його тісні стосунки з Росією.

У цей складний для України період пан Іліадіс зумів поєднати підприємливість із вірою, вірою, яка була йому так потрібна в ті неспокійні часи, які тривають і досі.

Компанія «Іліадіс» активно займається виробництвом та транспортуванням церковних речей з України по всьому світу! Компанія славиться виробництвом високоякісної продукції та тисячами задоволених клієнтів. Перевірена компанія, на ринку торгівлі з 2014 року..
Ви можете знайти компанію Iliadis в Інтернеті за цим посиланням https://iliadisua.wixsite.com  щоб розмістити замовлення. Компанія також доступна в Instagram  ТУТ.                 

Σχόλια