Translate

Ο Ελληνικής καταγωγής Αρσέν Ηλιάδης και η εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών Ηλιάδη στην Ουκρανία

Ο Ελληνικής καταγωγής Αρσέν Ηλιάδης και η εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών Ηλιάδη στην Ουκρανία

Όταν ακούς το επίθετο Ηλιάδης, αμέσως καταλαβαίνεις πως πρόκειται για κάποιον άνθρωπο Ελληνικής καταγωγής, ακόμα φυσικά και στην Ουκρανία.

Οι Έλληνες της Ουκρανίας είναι η ελληνική εθνική μειονότητα που κατοικεί στην Ουκρανία, αναγνωρισμένη επίσημα από το ουκρανικό κράτος. Η πλειονότητά τους είναι συγκεντρωμένοι γύρω από την πόλη της Μαριούπολης. Σύμφωνα με την Ουκρανική απογραφή του 2001 στην Ουκρανία κατοικούν 91.548 Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν το 0,2% του πληθυσμού της χώρας.

Ελληνική παρουσία στον Εύξεινο Πόντο υπάρχει από την αρχαιότητα. Οι πρώτες Ελληνικές αποικίες στις ακτές της σημερινής Ουκρανίας ιδρύθηκαν κατά τον 6ο αιώνα π.Χ.. Οι κάτοικοι αυτών τον αποικιών έκαναν συχνά εμπόριο με άλλους λαούς της Μαύρης Θάλασσας (Σκύθες, Κιμμέριους, Γότθους, Μαιώτες). Μετά την εισβολή των Μογγόλων στις στέπες του βορρά, οι Τατάροι που τους ακολουθούσαν κατέβηκαν νοτιότερα προς την Κριμαία. Οι αρχαίοι κάτοικοί της οι Έλληνες παρέμειναν μόνο στους νότιους λόφους της Κριμαίας. Αργότερα με την συναναστροφή τους με τους Τατάρους, ορισμένοι Έλληνες εγκατέλειψαν την μητρική τους γλώσσα τα Ελληνικά και χρησιμοποίησαν την Ουρούμ μια διάλεκτο της κριμαϊκής ταταρικής γλώσσας.

Οι Έλληνες συνυπήρχαν με τους Τατάρους της Κριμαίας μέχρι που η Ρωσική Αυτοκρατορία κατέλαβε την Κριμαία. Τότε η αυτοκράτειρα Αικατερίνη η Μεγάλη αποφάσισε να μετατοπίσει τον πληθυσμό των Ελλήνων της Κριμαίας στις βόρειες ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, προκειμένου να τους προφυλάξει από τις επιδρομές των Οθωμανών. Αυτοί εγκαταστάθηκαν σε διάφορα χωριά γύρω από το Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη. Κατά τα έτη 1828-1856 εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή χιλιάδες Έλληνες. Από το 1810 έως το 1873 η Μαριούπολη με τα γύρω ελληνικά χωριά αποτελούσε «ελληνική διοικητική περιοχή». Μέχρι το 1859 στην περιοχή της Μαριούπολης δεν επιτρεπόταν εγκατάσταση ατόμων άλλης εθνικότητας. 

Σήμερα, στην πολύ ταλαιπωρημένη Ουκρανία ζουν αρκετοί ελληνικής καταγωγής κάτοικοι, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μαζί με του υπολοίπους Ουκρανούς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αρσέν Ηλιάδης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται με εκκλησιαστικά είδη αμέσως μετά την ουκρανική επανάσταση του 2014 (ουκρανικά: 2014 Українська революція‎‎, 2014 Ukrayinsʹka revolyutsiya), επίσης γνωστή ως Επανάσταση της Αξιοπρέπειας, η οποία ξέσπασε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, με διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, του αυταρχισμού, της εγκληματοποίησης του κράτους, και λόγω της άρνησης του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να συνεχίσει την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των στενών του σχέσεων με τη Ρωσία.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ουκρανία ο κ. Ηλιάδης κατάφερε να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα με την πίστη, την πίστη που τόσο είχε ανάγκη σε εκείνους τους χαλεπούς καιρούς που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. 

Η εταιρεία Ηλιάδης δραστηριοποιείται στην παραγωγή και μεταφορά εκκλησιαστικών ειδών από την Ουκρανία σε όλο τον κόσμο! Η εταιρεία φημίζεται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Μια δοκιμασμένη εταιρεία, στην αγορά του εμπορίου από το 2014.
Μπορείτε να βρείτε την εταιρεία Ηλιάδη στο ίντερνετ σε αυτόν τον σύνδεσμο https://iliadisua.wixsite.com για να κάνετε την παραγγελία σας. Επίσης η εταιρεία είναι διαθέσημη και στο Instagram ΕΔΩ

Σχόλια