Translate

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά

Υλικά
 4 μερίδες
7 κολοκύθια μακρόστενα και παχουλουτσικα
150 ml ελαιόλαδο
1 πατάτα
για την γεμιση
350-400 gr. μοσχαρίσιο κιμά
3 κ.σ. ελαιολαδο
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
1/3 από ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια δυόσμο
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Από μισή πιπεριά προαιρετικά,κόκκινη και πράσινη
1 ώριμη ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι

για το αυγολέμονο
2 κρόκους
Χυμό από μισό λεμόνι
Πιπέρι
Το ζουμί του φαγητού
2 κ.γ. κορνφλαουρ
Νερό, αν χρειαστεί

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, κόβουμε τις άκρες, δεν τα ξύνουμε γιατί εξωτερικά είναι αρκετά τρυφερά, και τα κόβουμε στην μέση. Τα κουφωνουμε με το ειδικό εργαλείο και τα ετοιμάζουμε για γέμισμα.
Έχουμε ψιλοκομμένα όλα τα υλικά, μαζί και ο κιμάς, και τα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε στην γάστρα μας. Σκεπάζουμε το κάθε κολοκύθι με μια λεπτή φέτα πατάτας.
Περιχυνουμε με το λάδι και ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερωνουμε Φουρνιζουμε, με την γάστρα σκεπασμένη στους 190 ο αέρα για μια ώρα περίπου και ξεσκεπάσουμε. Αφήνουμε λίγο στον φούρνο ξεσκέπαστα πριν βγάλουμε τα κολοκύθια, για να πάρουμε τον ζωμό και ν ετοιμάσουμε το αυγολέμονο

Παίρνουμε σε μικρό κατσαρολάκια τον ζωμό, προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι και διαλύουμε μέσα το κορνφλαουρ. Ανακατεύουμε στον ζεστό ζωμό, και όταν μας αρέσει η πυκνότητα περιχυνουμε στα κολοκύθια.
Καλή μας όρεξη, και ένα τιπ για την ψύχα των κολοκυθιων που κρατήσαμε όταν τα αδιάσαμε. Μπορούμε να κάνουμε μια πεντανόστιμη μπατζινα !!!

Σχόλια