Translate

Μπάρες βρώμης με φράουλες!

Για τη γέμιση

Φράουλες. Φρέσκες ή κατεψυγμένες. Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε τη γέμιση φράουλας με κατεψυγμένες φράουλες δεν χρειάζεται να τις αποψύξουμε.

Λεμόνι. Θα χρειαστούμε λίγο από το χυμό του αλλά και το ξύσμα του. Για το ξύσμα λεμονιού επιβάλλεται να επιλέξουμε ακέρωτο λεμόνι.

Σπόρους chia. Βοηθάει στο να δέσει η γέμιση μας και να σφίξει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοπανισμένο λιναρόσπορο ή κορν φλάουρ. Αν βάλουμε κορν φλάουρ θα πρέπει πρώτα να το διαλύσουμε σε ένα μικρό ποτήρι με λίγο νερό και έπειτα να το βάλουμε στο κατσαρολάκι. Όποιο από τα παραπάνω κι αν επιλέξουμε θα το βάλουμε ακριβώς στο ίδιο στάδιο, δηλαδή 3-4 λεπτά πριν απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Μέλι. Προαιρετικά και μόνο για παιδιά άνω του έτους. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λευκό πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου.

Για τις crumble μπάρες

Αλεύρι βρώμης ολικής. Tο αλεύρι βρώμης έχει υψηλή διατροφική αξία καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και β-γλυκάνες που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Νιφάδες βρώμης. Κι εδώ επιλέγω νιφάδες βρώμης ολικής.

Λάδι καρύδας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το λάδι καρύδας έχει υγρή μορφή οπότε δεν χρειάζεται καμία διαχείριση πριν τη χρήση του. Αν όμως το λάδι καρύδας έχει στέρεη μορφή θα χρειαστεί να το ζεστάνουμε πρώτα.

Βούτυρο. Χρησιμοποίησα βιολογικό βούτυρο αγελάδος 100% ενώ προτείνω και κατσικίσιο. Για vegan εκδοχή μπορούμε να βάλουμε βούτυρο καρύδας. Μπορούμε επίσης να βάλουμε μόνο βούτυρο ή μόνο λάδι καρύδας αν το θέλουμε.

Ζάχαρη καρύδας. Είναι κατάλληλη από 6 μηνών ωστόσο όπως όλα τα γλυκαντικά συστήνεται να προσφέρεται με μέτρο και ιδανικά μετά τα 2. Αν θέλουμε μπορούμε να την παραλείψουμε.

Φιστίκια. Θρυμματισένα φιστίκια, το μέγεθος που θα τα τρίψετε είναι ανάλογα της ηλικίας που θα τα προσφέρετε. Μπορείτε και να τα παραλείψετε αλλά πραγματικά δίνουν αυτό το κάτι στις μπάρες μας.

Βανίλια Τόνκα. Πρόκειται για σπόρο βανίλιας τον οποίο τρίβουμε και δίνει το ιδιαίτερο άρωμα της. Είναι προαιρετικό υλικό ενώ στη θέση του μπορούμε να βάλουμε και εκχύλισμα βανίλιας.


Σχόλια