Translate

Όταν σε μια χώρα δεν υπάρχει πολίτική ευθύνη, τότε η χώρα είναι στο έλεος της τύχης.

Πολιτική ευθύνη, όταν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε μια χώρα τότε η χώρα είναι στο έλεος της τύχης.
Θα δώσουμε ένα υποτιθέμενο παράδειγμα για να γίνει κατανοητό και στον πιο αγαθό άνθρωπο.
Είναι ένας επικεφαλής μεταφορέας ξύλων και μεταφέρει ξύλα από το ένα μέρος στο άλλο.
Το κράτος ου δίνει 4 φορτηγά και 8 υπαλλήλους., ενώ μέσο της Περιφέρειας και του Δήμου παίρνει άλλο ένα φορτηγό και 2 υπαλλήλους. 
Ο επικεφαλής πήρε την θέση από το κράτος βάση του χρόνου υπηρεσίας, ενώ την τελική του επιλογή την έκανε η κυβέρνηση.
Καθημερινά μεταφέρουν λίγα ξύλα από εδώ και από εκεί, αλλά ακόμη και για αυτά τα λίγα ξύλα τα φορτηγά που απαιτούνται είναι 50 και οι υπάλληλοι 300.
Οι υπάλληλοι αντιδρούν και φωνάζουν, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουν με τίποτα να κάνουν την δουλειά των 300 μιας και είναι 10. ενώ τα 5 φορτηγά  χαλάνε τρεις και λίγο και μένουν την μια 4 και την άλλη 3.
Ο επικεφαλής ζητάει από το κράτος, την περιφέρεια και τον Δήμο άλλα 10 φορτηγά και άλλα 100 άτομα μια και ξέρει πως δεν θα του δώσουν σε σύνολο τα 50 και τα 300,.αλλά δεν την παίρνει.. Φυσικά δεν μπορεί να πιέσει γιατί την άλλη μέρα θα τον βγάλουν και θα πάει σπίτι του...και η θέση είναι καλή με πολύ καλά λεφτά.
Οι υπάλληλοι ανάλογα με το τι άνθρωποι είναι πράττουν ανάλογα, κάποιοι δίνουν το αίμα τους και ξεσκίζονται στην δουλειά και κάποιοι άλλοι τα παρατάν μιας και ούτως η άλλος δεν θα προλάβουν.  
Από την άλλη ο κόσμος βλέποντας αυτούς που τα παρατάν φωνάζει για "τζάμπα αμοιβές" και το κράτος απολύει έναν, τις περισσότερες φορές αυτόν που ξεσκίζετε στην δουλειά μια και ο άλλος είναι "δικό τους παιδί".
Το αποτέλεσμα είναι να λιγοστεύουν τα ξύλα που μεταφέρονται.
Ξαφνικά μια μέρα πέφτει πολικό ψύχος και ο κόσμος ζητάει έναν τεράστιο αριθμό ξύλων. Για να μεταφερθούν αυτά τα ξύλα θα έπρεπε τόσο καιρό να υπήρχαν τα 50 φορτηγά και οι 300 υπάλληλοι οι οποίοι θα είχαν κάνει την προεργασία και θα είχαν μεταφέρει έναν σημαντικό αριθμό ξύλων. Αλλά θα έπρεπε να προστεθούν άλλα 3 φορτηγά και 100 ακόμη υπάλληλοι λόγω του παγετού. Πράγμα που δεν έγινε.
Το αποτέλεσμα είναι να πεθάνουν 100 άτομα από το κρύο.
Γίνεται η δικη και αποφασίζει πως φταίει ο επικεφαλής ενώ η τιμωρία του είναι το μισό του μισθού που πήρε μέσα στην χρονιά. 

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 
Το κράτος η περιφέρεια και Δήμος έπρεπε να δώσουν τα φορτηγά και το προσωπικό
ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ
ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ 50 ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 5 ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ 10 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ
ΥΠΕΘΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Φυσικά υπάρχει ευθύνη και στους υπαλλήλους και τον επικεφαλής αλλά ακόμη και αν αυτοί λειτουργούσαν σωστά το αποτέλεσμα θα ήταν σχεδόν το ίδιο.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ ΘΕΩΡΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΔΟΛΟΦΌΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Σχόλια