Translate

Παστίτσιο νηστίσιμο

Υλικά
2 νεροπότηρα κιμά σόγιας ξερό
6 ποτήρια βραστό νερό
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
500 γρ ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κυβος για μακαρόνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
Πάπρικα,
2 μπαχάρια
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Λίγη κανέλα
Ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ
2 λίτρα γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
10 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατοπίπερο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σόγια με το νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό αλλά όχι εντελώς, να κρατάνε λίγο.

Σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Σουρώνουμε τη σόγια και την ξεβγάζουμε με κρύο νερό, τη στύβουμε καλά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε, ντομάτα, κύβο, αλατοπίπερο, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά όπως τον κανονικό κιμά για 30' περίπου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι, ανάβουμε το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει λίγο η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος απλώνουμε λίγη σάλτσα σε ένα ταψί Νο34 ρίχνουμε τα μακαρόνια και τον κιμά από πάνω. Απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια