Translate

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ Γερμανία / Rothenburg ob der Tauber, Germany

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ Γερμανία 
Αξίζει άραγε να επισκεφτείτε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη το Δεκέμβριο; Πότε είναι πιο όμορφες πόλεις όπως η Μόσχα, η Βιέννη, η Πράγα και το Στρασβούργο; Με χιόνια και υπέροχα στολισμένες τα Χριστούγεννα αλλά ταυτόχρονα με ψοφόκρυο που τρυπάει τα κόκαλα; H μήπως είναι καλύτερα να πάτε καλοκαίρι πού όλα είναι ανθισμένα, με ζέστη, κοντομάνικα και ηλιοφάνεια; 
 
 Δεν είναι παράξενο να είσαι στο Λονδίνο και να σε λούζει ο ήλιος; Κατά καιρούς έχουμε επισκεφτεί προορισμούς ξανά και ξανά δύο ή τρεις φόρες σε εποχές του χρόνου όπως καλοκαίρι ή χειμώνας και όντως νιώσαμε πως η ταξιδιωτική αίσθηση ήταν διαφορετική. 
 
 Υπάρχουν πόλεις που όλες τις εποχές είναι ονειρεμένες -ίσως και λόγω της γεωγραφίας τους- αφού δεν ταυτίζονται άμεσα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Το φωτογραφικό άλμπουμ που σας παραθέτουμε είναι από ταξίδι μας στη Γερμανική πόλη Ρότενμπουργκ (Rothenburg) την περίοδο του καλοκαιριού.
Οι «χειμωνιάτικες φωτογραφίες» είναι από το διαδίκτυο. Το Ρότενμπουργκ είναι φημισμένο για τους υπέροχους Χριστουγεννιάτικους στολισμούς του αλλά και τη συνολική εικόνα που δείχνει στον επισκέπτη, ειδικά αν είναι και χιονισμένο. Το περιβάλλον είναι σαν παραμυθένιο, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το εντυπωσιακό Μουσείο Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 Το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ είναι μια γραφική πόλη στην περιοχή Άνσμπαχ (Ansbach) στην Φρανκονική περιοχή της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Είναι διάσημο για την άριστα διατηρημένη μεσαιωνική παλιά του πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία. Το Ρότενμπουργκ ήταν Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη από τα τέλη του Μεσαίωνα μέχρι το 1803.

Το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ (γερμανικά Rothenburg ob der Tauber (Γερμανική προφορά: ˈʁoːtn̩bʊɐ̯k ɔp deːɐ̯ ˈtaʊbɐ ( ακούστε))) είναι πόλη στην περιοχή Άνσμπαχ (Ansbach) της Μέσης Φρανκονίας (Mittelfranken) στην Φρανκονική περιοχή της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Το Ρότενμπουργκ είναι διάσημο για την καλά διατηρημένη μεσαιωνική παλιά του πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία.

Το Ρότενμπουργκ ήταν Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη από τα τέλη του Μεσαίωνα μέχρι το 1803.
Ονομασία
Το όνομα "Roothenburg ob der Tauber" σημαίνει (ακριβής μετάφραση από τα γερμανικά), το "Κόκκινο φρούριο πάνω από το Τάουμπερ". Η ονομασία φανερώνει την ακριβή τοποθεσία της πόλης- πάνω σε ένα οροπέδιο με θέα το ποτάμι Tauber. Ως προς το όνομα " Ρότενμπουργκ", κάποιοι λένε ότι προέρχεται από τις γερμανικές λέξεις rot (κόκκινο) και burg (burgh, μεσαιωνικός οχυρωμένος οικισμός), αναφερόμενος στο κόκκινο χρώμα από τις στέγες των σπιτιών, τα οποία έχουν θέα στο ποτάμι. Το όνομα μπορεί επίσης να αναφέρεται στη διαδικασία του μουσκέματος του λιναριού για την παραγωγή του λινού ("σάπιο" στο γερμανικά).

Ιστορία
Μεσαίωνας
Κατά τη διάρκεια του 950, κατασκευάστηκε από τον Κόμη του Κόμπουργκ - Ρότενμπουργκ το σύστημα ύδρευσης που βρίσκεται στον σύγχρονο κήπο του κάστρου.

Το 1070, ο Κόμης Κόμπουργκ - Ρότενμπουργκ, στον οποίο επίσης άνηκε το χωριό Gebsattel, έχτισε το κάστρο Ρότενμπουργκ στην κορυφή του βουνού πάνω από τον Ποταμό Tauber.

Η δυναστεία του Κόμητος Κόμπουργκ - Ρότενμπουργκ έσβησε το 1116. Ο τελευταίος κόμης, ο Κόμης Χάινριχ, Αυτοκράτορας Ερρίκος Ε΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας διόρισε τον ανιψιό του Κόνραντ φον Χοενστάουφεν (Konrad von Hohenstaufen) ως διάδοχο των ιδιοκτησιών του Κόμπουργκ - Ρότενμπουργκ.

Το 1142, ο Κόνραντ φον Χοενστάουφεν, ο οποίος έγινε Κορράδος Γ΄ της Γερμανίας (1138-52) και αυτοαποκαλούμενος Βασιλιάς των Ρωμαίων, διαπραγματεύτηκε ένα μέρος της μονής του Neumünster στο Würzburg πάνω από το χωριό Detwang και έχτισε το κάστρο Στάουφφερ - Ρότενμπουργκ σε αυτό το φθηνότερο οικόπεδο. Εκεί ίδρυσε το δικαστήριο και διόρισε επόπτες ως επιμελητές του.

Σε 1170, η πόλη του Ρότενμπουργκ ιδρύθηκε κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης του κάστρου Staufer. Το κέντρο της πόλης ήταν η αγορά και η Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου (στα γερμανικά: St. Jakob). Μπορεί να δει κανείς την ανάπτυξη της αρχαιότερης οχύρωσης, το παλιό κελάρι/παλιά τάφρο και την αγορά του γάλακτος. Τα τείχη και οι πύργοι χτίστηκαν το 13ο αιώνα. Διασώζονται ο "Λευκός Πύργος" και ο "Πύργος Markus" με την αψίδα Röder.

Από το 1194 έως το 1254, οι εκπρόσωποι της δυναστείας των Staufer κυβέρνησαν την περιοχή γύρω από το Ρότενμπουργκ. Εκείνη την περίοδο, το τάγμα του Αγ. Ιωάννη και άλλα τάγματα ιδρύθηκαν κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου και ένα Δομινικανό μοναστήρι (1258).

Το 1274 παραχωρήθηκαν στο Ρότενμπουργκ προνόμια από τον Βασιλιά Rudolf of Habsburg ως μια Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη. Δημιουργήθηκαν στην πόλη τρεις διάσημες αγορές και τους επόμενους αιώνες η πόλη είχε μεγάλη ανάπτυξη.he city expanded. Οι πολίτες της πόλης και οι Ιππότες του Hinterland έχτισαν το Φραγκισκανικό μοναστήρι και το νοσοκομείο της πόλης (το 1378/78 εντάχθηκαν εντός των τειχών της πόλης). Το German Order ξεκίνησε το χτίσιμο της εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου, η οποία χρησιμοποιείται από το 1336. Το προσκύνημα Heilig Blut (κυρ. Άγιο Αίμα) προσέλκυσε πολλούς προσκυνητές στο Ρότενμπουργκ- ο πληθυσμός τότε ήταν περίπου 5,500 άτομα εντός των τειχών και 14,000 εκτός των τειχών της πόλης.

Το 1356 το κάστρο Staufer καταστράφηκε από έναν ισχυρό σεισμό, ενώ το τελευταίο απομεινάρι του αποτελεί το εκκλησάκι St. Blaise.

Ο τριακονταετής πόλεμος
Τον Οκτώβριο του 1631, κατά τη διάρκεια του Τριακονταετή Πολέμου, ο καθολικός Johann Tserclaes, Κόμης του Tilly, θέλησε να διασχίσει από το Ρότενμπουργκ τον στρατό του, ο οποίος αποτελούταν από 40,000 στρατιώτες. Λόγω του άσχημου χειμώνα, ζήτησε να μπει στην πόλη για να βρουν οι 40,000 στρατιώτες του τροφή και κατάλυμα. Αν και η πόλη ήταν αρκετά μικρή, δε δίστασε να τους απαγορεύσει την είσοδο και να βρεθεί σε κατάσταση Πολιορκίας. Διατηρώντας το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι στρατιώτες του Tilly εύκολα νίκησαν το Ρότενμπουργκ έχοντας απώλειες μόνο 300 στρατιώτες. Με το πέρας του χειμώνα συνέχισαν την πορεία τους, εγκαταλείποντας το Ρότενμπουργκ φτωχό και σχεδόν άδειο.

Επιπλέον, το 1634 η βουβωνική πανώλη εξολόθρευσε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ οι πλούσιοι κάτοικοι και οι μοναχοί τράπηκαν σε φυγή. Χωρίς καμία δύναμη και χρήματα, το Ρότενμπουργκ σταμάτησε να αναπτύσσεται - πράγμα που συντέλεσε στο διατηρήσει έως και σήμερα τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα, με τους πύργους και δεκάδες σπίτια διατηρημένα από τότε.

19ος αιώνας
Από το 1803, η πόλη αποτελεί μέρος της Βαυαρίας. Ο διάσημος γερμανός ζωγράφος τοπίων Eugen Bracht επισκέφθηκε το Ρότενμπουργκ το 1877 και αν και έμεινε μόνο δύο ημέρες, ήταν σαφώς εντυπωσιασμένος. Μερικά χρόνια αργότερα, ειδικά καλλιτέχνες του Ρομαντισμού, όπως ο Hans Thoma και ο Carl Spitzweg, επισκέφθηκαν το Ρότενμπουργκ ακολουθούμενοι από το πρώτο κύμα τουριστών. Νόμοι δημιουργήθηκαν για να αποτρέψουν σημαντικές αλλαγές στην πόλη.

Σύγχρονη εποχή
Το Ρότενμπουργκ είχε ξεχωριστή σημασία για τους ιδεολόγους Ναζί. Θεωρούσαν ότι επρόκειτο για την επιτομή της γερμανικής πατρίδας. Κατά τη δεκαετία του 1930, η ναζιστική οργάνωση KDF (Kraft durch Freude) "Δύναμη μέσω της Ευτυχίας" διοργάνωνε συχνά ημερήσια ταξίδια εκεί από όλο το ράιχ. Αυτή η πρωτοβουλία την υποστήριζαν σθεναρά οι κάτοικοι του Ρότενμπουργκ- πολλοί από τους οποίους συμμερίζονταν τις απόψεις των εθνικοσοσιαλιστών- τόσο λόγω των χρηματικών απολαβών που απολάμβαναν, όσο και επειδή θεωρούσαν την πόλη τους την επιτομή της γερμανικής ιδιοσυγκρασίας. Τον Οκτώβριο του 1938 όλοι οι Εβραίοι πολίτες εκδιώχθηκαν από το Ρότενμπουργκ.

Η δημιουργία της ιδανικής ναζιστικής κοινότητας, υπενθύμιζε στους πολίτες της Γερμανίας τον τρόπο με τον οποίο οι Ναζί επιθυμούσαν να ζουν ως οικογένεια και ως κοινότητα. Το Ρότενμπουργκ απλά ήταν το απόλυτο παράδειγμα της Ναζιστικής ιδεολογίας- ως η ιδανική οικογενειακή ζωή. Στη συνέχεια και άλλες γερμανικές πόλεις αντέγραψαν αυτό το παράδειγμα του Ρότενμπουργκ, δημιουργώντας την τάση αναγνώρισης της κοινότητας του Ρότενμπουργκ ως την ιδανική ναζιστική κοινότητα, όπως εμφανιζόταν στην προπαγάνδα της εποχής.

Ο ξεχωριστός αυτός τρόπος ζωής υποστηρίχθηκε περισσότερο όταν εισήχθη η ανατροφή των υιών της ναζιστικής Γερμανίας, οι οποίοι αρχικά μεγάλωναν σε μια ναζιστική ή χιτλερική οργάνωση, έπειτα προστάτευαν τα ιδανικά της ναζιστικής Γερμανίας και του Φύρερ Αδόλφου Χίτλερ ως πολίτες ή ως στρατιωτικό προσωπικό. Έτσι μόρφωναν την κεντρική ιδέα του ναζιστικού πατριωτισμού, προστατεύοντας τα δικά τους πιστεύω. Με πολλούς τρόπους το Ρότενμπουργκ επιδείκνυε βασικά στοιχεία της ναζιστικής ιδεολογίας και υποστήριζε την διάδοσή της σε ολόκληρη τη Γερμανία και οπουδήποτε στην Ευρώπη ζούσε γερμανόφωνος πληθυσμός.

Τον Μάρτιο του 1945, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, Γερμανοί στρατιώτες παρέμειναν στην άμυνα του Ρότενμπουργκ. Στις 31 Μαρτίου έπεσαν βόμβες στην πόλη από 16 αεροπλάνα, σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και καταστρέφοντας 306 σπίτια, 6 δημόσια κτίρια, 9 παρατηρητήρια και πάνω από 2,000 feet (610 m) του τείχους.

Ένας Αμερικάνος υψηλόβαθμος στρατιωτικός, ο John J. McCloy, γνωρίζοντας την ιστορική σημασία και την ομορφιά του Ρότενμπουργκ, διέταξε από τον Αμερικάνο Στρατηγό Jacob L. Devers να μη προβεί σε περαιτέρω καταστροφή της πόλης.
Η Πόλη
Το δημαρχείο Rathaus είναι ένα αξιοσημείωτο αναγεννησιακό κτήριο. Το πίσω Γοτθικό μέρος του κτιρίου χρονολογείται από το 1250 και το μπροστά μέρος του κτηρίου σε Αναγεννησιακό ρυθμό προστέθηκε το 1572. Αυτό το κτίριο ήταν η έδρα της κυβέρνησης για την πόλη-κράτος κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα και για την πόλη του Ρότενμπουργκ από το έτος σχηματισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο πύργος του δημαρχείου του Ρότενμπουργκ ob der Tauber είναι ένα από τους μοναδικούς προσβάσιμους πύργους της πόλης του Ρότενμπουργκ. Ο άλλος είναι ο πύργος Roedertor στο ανατολικό άκρο της πόλης, και είναι ανοιχτός καθημερινά για τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα της πόλης από το υψηλότερο δωμάτιο του κτιρίου (61 μέτρα ύψος).Το δωμάτιο επίσης περιέχει χειρόγραφα σχετικά με την κατασκευή και την ιστορία του τείχους της πόλης.

Ενώ τα κτίρια εντός των τειχών της πόλης αντανακλούν την μεσαιωνική ιστορία, η πόλη δεν παύει να είναι μια φυσιολογική μοντέρνα γερμανική πόλη με μια παραχώρηση στο εμπόριο τουρισμού. Στους τουρίστες απευθύνονται πολλά καταστήματα και ξενοδοχεία που είναι συγκεντρωμένα γύρω από την Πλατεία του δημαρχείου και σε άλλους μεγάλους δρόμους (όπως οι Herrngasse και Schmiedgasse). Επίσης στην πόλη βρίσκεται το Μουσείων των Εγκλημάτων, που περιέχει διάφορες συσκευές ποινών και βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνταν κατά τον Μεσαίωνα. Αυθεντικό γλύκισμα του  Ρότενμπουργκ ob der Tauber αποτελεί η "χιονόμπαλα" (γερμ. Schneeball)- τηγανητή ζύμη σε σχήμα σαν μια μπάλα που καλύπτεται είτε με άχνη ζάχαρη ή σοκολάτα.
Κύρια αξιοθέατα
Μουσεία
Το Μουσείο Εγκλημάτων (Kriminalmuseum) δίνει μια εικόνα για τη δικαστική τιμωρία κατά τα τελευταία 1000 χρόνια. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν όργανα βασανιστηρίων, μεσαιωνικά νομικά κείμενα και οδηγίες σχετικά με το κυνήγι των μαγισσών.
Το αυτοκρατορικό Μουσείο της Πόλης (Reichsstadtmuseum) με δημοτικές συλλογές και μια συλλογή όπλων
Το Μουσείο Παιχνιδιών (Puppen - und: Spielzeugmuseum)
Το Μουσείο των Χριστουγέννων (Weihnachtsmuseum "Käthe Wohlfar")
Το Σπίτι του Τεχνίτη (Handwerkerhaus) με 11 δωμάτια που εξομοιώνουν την καθημερινή ζωή των οικογενειών μαστόρων στο Ρότενμπουργκ
Κτίρια
Η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου με το τέμπλο "Άγιο Αίμα" από το Tilman Riemenschneider
Τα τείχη της πόλης
Το κτίριο Plönlein
Το οχυρό Spital(Spitalbastei)
Η εκκλησία St. Wolfgang Εκκλησία στην πύλη Klingentor
Η μεγάλη αίθουσα του κάστρου (το παρεκκλήσι του Αγ. Blasius)
Το κάστρο Toppler στην κοιλάδα Tauber
Η γέφυρα πάνω από το Tauber
Το Wildbad Ρότενμπουργκ χτίστηκε μεταξύ 1898 και το 1903 από τον Friedrich Hessing ως ξενοδοχείο. Από το 1982 χρησιμοποιείται ως συνεδριακό κέντρο της Ευαγγελικής εκκλησίας.
Το ιστορικό δημαρχείο της πόλης με τον πύργο του ρολογιού και το ρολόι Meistertrunk
Το ιστορικό κτίριο Altes Brauhaus
Το παλιό Δημαρχείο
Η Μονή
Η εκκλησία των Φραγκισκανών
Πολιτιστικές αναφορές
Το Ρότενμπουργκ έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, κυρίως σε ταινίες φαντασίας. Ήταν η έμπνευση για το χωριό του του Πινόκιο στην ταινία της Walt Disney το 1940 . Μερικές φορές συγχέεται με την πόλη που εμφανίζεται στο τέλος της ταινίας του Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (1971) - αυτή ήταν η πόλη Nördlingen. Η πόλη υπηρέτησε ως μια βάση για την φανταστική πόλη του Lebensbaum ("δέντρο της ζωής") στο βιντεοπαιχνίδι Σκιά των Αναμνήσεων (η Σκιά του Πεπρωμένου στην Αμερικανική αγορά). Πολλές εικόνες από την πόλη που χρησιμοποιήθηκαν σε ορισμένα μέρη της ταινίας  Ο Υπέροχος Κόσμος των Αδερφών Γκριμ, και στο τρέιλερ της ταινίας η κάμερα πετά πάνω από την πόλη με κατεύθυνση από την κοιλάδα προς το Δημαρχείο. Στο ανακαινισμένο τείχος μπορεί κανείς να βρει μια πινακίδα που αναφέρεται στην ταινία αυτή. Στο  Ρότενμπουργκ έγινε μέρος των ταινιών ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου – Μέρος 1 (2010) και Μέρος 2 (2011).

Rothenburg ob der Tauber, Germany
Is it worth visiting Mykonos and Santorini in December? When are cities like Moscow, Vienna, Prague and Strasbourg most beautiful? With snow and beautifully decorated at Christmas but at the same time with bone-chilling cold? Is it better to go in summer when everything is in bloom, with heat, short sleeves and sunshine?
 
  Isn't it strange to be in London and be bathed in the sun? From time to time we have visited destinations again and again two or three times in seasons like summer or winter and we really felt that the travel feeling was different.
 
  There are cities that are dreamy in all seasons - perhaps also because of their geography - since they are not directly identified with the climatic conditions. The photo album we present to you is from our trip to the German city of Rothenburg (Rothenburg) during the summer season.

"Winter photos" are from the internet. Rothenburg is famous for its wonderful Christmas decorations but also for the overall picture it shows to the visitor, especially if it is snowy. The environment is like a fairy tale, while you can also visit the impressive Christmas Museum in the central square of the city.

  Rothenburg ob der Tauber is a picturesque town in the district of Ansbach in the Franconian region of Bavaria, Germany. It is famous for its well-preserved medieval old town, which attracts tourists from all over the world. It is part of the popular Romantic Road that runs through southern Germany. Rothenburg was a Free Imperial City from the late Middle Ages until 1803.

Rothenburg ob der Tauber (German: Rothenburg ob der Tauber (German pronunciation: ˈʁoːtn̩bʊɐ̯k ɔp deːɐ̯ ˈtaʊbɐ ( listen))) is a town in the Ansbach district of Middle Franconia (Mittelfranken) in the Franconian region of Bavaria, Germany. Rothenburg is famous for its well-preserved medieval old town, which attracts tourists from all over the world. It is part of the popular Romantic Road that runs through southern Germany.

Rothenburg was a Free Imperial City from the late Middle Ages until 1803.

Designation
The name "Roothenburg ob der Tauber" means (exact translation from German), the "Red Fortress above the Tauber". The name reveals the exact location of the city - on a plateau overlooking the river Tauber. As for the name "Rotenburg", some say it comes from the German words rot (red) and burg (burgh, medieval fortified settlement), referring to the red color of the roofs of the houses, which overlook the river. The name may also refer to the process of soaking flax to produce linen ("rotten" in German).

History
Middle Ages
During 950, the water system located in the modern castle garden was built by the Count of Coburg-Rotenburg.

In 1070, Count Coburg-Rotenburg, who also owned the village of Gebsattel, built Rothenburg Castle on top of the mountain above the Tauber River.

The Count Coburg-Rotenburg dynasty became extinct in 1116. The last count, Count Heinrich, Holy Roman Emperor Henry V appointed his nephew Konrad von Hohenstaufen as successor to the Coburg-Rotenburg possessions.

In 1142, Konrad von Hohenstaufen, who became Conrad III of Germany (1138-52) and self-proclaimed King of the Romans, negotiated a portion of the Neumünster monastery in Würzburg above the village of Detwang and built Stauffer-Rotenburg Castle on it. the cheapest plot. There he established the court and appointed overseers as its curators.

In 1170, the city of Rothenburg was founded at the time of the completion of Staufer Castle. The center of the city was the market and the Church of St. Jakob (German: St. Jakob). One can see the development of the oldest fortification, the old cellar/old moat and the milk market. The walls and towers were built in the 13th century. The "White Tower" and the "Markus Tower" with the Röder arch are preserved.

From 1194 to 1254, representatives of the Staufer dynasty ruled the area around Rothenburg. At that time, the order of Ag. John and other orders were founded near the Church of Saint James and a Dominican monastery (1258).

In 1274 Rothenburg was granted privileges by King Rudolf of Habsburg as a Free Imperial City. Three famous markets were created in the city and in the following centuries the city had a great development.he city expanded. The citizens of the city and the Knights of the Hinterland built the Franciscan monastery and the city hospital (in 1378/78 they were incorporated within the city walls). The German Order he began building the church of St. James, which has been in use since 1336. The Heilig Blut (lit. Holy Blood) pilgrimage attracted many pilgrims to Rothenburg - the population at the time was about 5,500 within the city walls and 14,000 outside the city walls.

In 1356 the Staufer castle was destroyed by a strong earthquake, while its last remnant is the chapel of St. Blaise.

The Thirty Years' War
In October 1631, during the Thirty Years' War, the Catholic Johann Tserclaes, Count of Tilly, wanted to cross from Rothenburg with his army, which consisted of 40,000 soldiers. Because of the bad winter, he asked to enter the city so that his 40,000 soldiers could find food and shelter. Although the city was quite small, he did not hesitate to deny them entry and put himself in a state of siege. Maintaining their numerical advantage, Tilly's troops easily defeated Rothenburg with only 300 casualties. At the end of the winter they continued their march, leaving Rothenburg impoverished and almost empty.

In addition, in 1634 the bubonic plague wiped out much of the population, while the wealthy residents and monks fled. Without any power and money, Rothenburg stopped developing - which helped to preserve its medieval character to this day, with the towers and dozens of houses preserved since then.

19th century
Since 1803, the city has been part of Bavaria. The famous German landscape painter Eugen Bracht visited Rothenburg in 1877 and although he only stayed two days, he was clearly impressed. A few years later, especially Romantic artists such as Hans Thoma and Carl Spitzweg visited Rothenburg followed by the first wave of tourists. Laws were created to prevent major changes in the city.

Modern times
Rothenburg had special significance for Nazi ideologues. They considered it the epitome of the German homeland. During the 1930s, the Nazi organization KDF (Kraft durch Freude) "Strength through Happiness" organized frequent day trips there from all over the Reich. This initiative was strongly supported by the people of Rothenburg - many of whom shared the views of the National Socialists - both because of the financial rewards they enjoyed and because they saw their city as the epitome of the German temperament. In October 1938 all Jewish citizens were expelled from Rothenburg.

The creation of the ideal Nazi community reminded the citizens of Germany of the way the Nazis wished to live as a family and as a community. Rothenburg was simply the ultimate example of Nazi ideology - as the ideal family life. Later, other German cities copied this example of Rothenburg, creating a tendency to identify the community of Rothenburg as the ideal Nazi community, as it appeared in the propaganda of the time.

This distinct way of life was further supported when the upbringing of the sons of Nazi Germany was introduced, who were first raised in a Nazi or Hitlerite organization, then upheld the ideals of Nazi Germany and Führer Adolf Hitler as citizens or as military personnel. Thus they formed the central idea of Nazi patriotism, protecting their own beliefs. In many ways Rothenburg exemplified key elements of Nazi ideology and supported its spread throughout Germany and wherever there was a German-speaking population in Europe.

In March 1945, during World War II, German soldiers remained in the defense of Rothenburg. On March 31, 16 planes bombed the city, killing 37 people and destroying 306 houses, 6 public buildings, 9 watchtowers, and over 2,000 feet (610 m) of wall.

An American high-ranking military officer, John J. McCloy, knowing the historical importance and beauty of Rothenburg, was ordered by American General Jacob L. Devers not to destroy the city further.

The city
The Rathaus is a remarkable Renaissance building. The Gothic rear part of the building dates from 1250 and the Renaissance front part of the building was added in 1572. This building was the seat of government for the city-state during the Middle Ages and for the city of Rothenburg from formation of the federal government. The town hall tower of Rothenburg ob der Tauber is one of the only accessible towers of the city of Rothenburg. The other is the Roedertor tower at the eastern end of the city, and is open daily for visitors who have the opportunity to enjoy the view of the city from the highest room in the building (61 meters high).

also contains manuscripts about the construction and history of the city wall.

While the buildings within the city walls reflect medieval history, the city remains a normal modern German city with a concession to the tourism trade. Tourists are catered for by many shops and hotels clustered around the Town Hall Square and other major streets (such as Herrngasse and Schmiedgasse). Also in the city is the Crime Museum, which contains various punishment and torture devices used in the Middle Ages. An authentic delicacy of Rothenburg ob der Tauber is the "snowball" (German: Schneeball) - fried dough in the shape of a ball covered with either powdered sugar or chocolate.

Main attractions
Museums
The Crime Museum (Kriminalmuseum) gives an insight into judicial punishment during the last 1000 years. Exhibits include instruments of torture, medieval legal texts and instructions on witch hunting.
The Imperial City Museum (Reichsstadtmuseum) with municipal collections and a weapons collection
The Toy Museum (Puppen - und: Spielzeugmuseum)
The Christmas Museum (Weihnachtsmuseum "Käthe Wohlfar")
The Craftsman's House (Handwerkerhaus) with 11 rooms that simulate the daily life of craftsman families in Rothenburg

Buildings
The church of Agios Iakovos with the iconostasis "Holy Blood" by Tilman Riemenschneider
The city walls
The Plönlein building
Spital fort(Spitalbastei)
The church of St. Wolfgang Church at the Klingentor gate
The great hall of the castle (the chapel of St. Blasius)
Toppler Castle in the Tauber Valley
The bridge over the Tauber
Wildbad Rothenburg was built between 1898 and 1903 by Friedrich Hessing as a hotel. Since 1982 it has been used as a conference center of the Evangelical church.
The historic town hall with the clock tower and the Meistertrunk clock
The historic Altes Brauhaus building
The old Town Hall
The only
The Franciscan church
Cultural references
Rothenburg has appeared in many films, mostly fantasy films. It was the inspiration for Pinocchio's village in the 1940 Walt Disney film. It is sometimes confused with the town that appears at the end of Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971) - this was the town of Nördlingen. The city served as a basis for the fictional city of Lebensbaum ("tree of life") in the video game Shadow of Memories (the Shadow of Destiny in the US market). Many images of the town were used in parts of the film The Wonderful World of the Brothers Grimm, and in the film's trailer the camera flies over the town heading down the valley towards the Town Hall. On the renovated wall one can find a sign referring to this film. Rothenburg became part of the films Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010) and Part 2 (2011).

Σχόλια