Translate

Χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα

Υλικά
2 κιλά χοιρινό (λαιμός) κομμένο στα δύο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ρίγανη
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. λάδι
Συνοδεία:
Πατάτες (λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) κατά βούληση

Εκτέλεση
(Διαλέγουμε καλής ποιότητας κρέας) Πλένουμε καλά το χοιρινό. Το αλατίζουμε καλά. Βάζουμε λίγο κύμινο, πιπέρι, και ρίγανη.

Βάζουμε το χοιρινό μέσα σε μία λαδόκολλα (και σε ένα ταψί). Εκεί κόβουμε μια πιπεριά σε κομματάκια και τη βάζουμε πάνω στο χοιρινό. Προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι. Τυλίγουμε καλά το χοιρινό και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 150-160 βαθμούς.

Μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες το έχουμε 2 φορές ανοίξει και γυρίσει από την άλλη πλευρά.

Έπειτα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να ξεροψηθεί για 40-60 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Το γυρίζουμε μέσα σε αυτήν την ώρα και από την άλλη πλευρά.

Για τις πατάτες. (Σε άλλο ταψί) Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο και τις ψήνουμε αρχικά για μισή ώρα στους 160 βαθμούς όπως το χοιρινό και μετά όση ώρα χρειαστούν μέχρι να είναι μαλακές στους 200 βαθμούς.

Το χοιρινό μέσα στη λαδόκολλα θα βγάλει ζουμί. Αν θέλετε οι πατάτες να είναι πιο νόστιμες πάρετε με ένα κουτάλι λίγο ζουμί και ρίξτε το πάνω στις πατάτες όσο ψήνονται.

Χρειάζεται πολύ ώρα για αυτό το φαί, αλλά αξίζει! Το χοιρινό είναι τόσο μαλακό μέσα και τόσο τραγανό απ'εξω που θα το αγαπήσετε!.

Σχόλια