Translate

Η Εορτή των Αποστόλων στο Σιδηρόκαστρο

Με απλότητα αλλά και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη και αποστολική εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Τέσσερεις Ιεροί Ναοί εορτάζουν την μνήμη των Αποστόλων.

Οι Ενορίες της Θερμοπηγής,της Βυρώνειας, του Σταυροδρομίου και ο αρχαίος σπηλαιώδης ναός του Αποστόλου Παύλου των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε και ομίλησε επίκαιρα για την επιστολική διδασκαλία των δύο Αποστόλων στην ενορία της Θερμοπηγής και για την αρνητική στάση αλλά και την θερμουργό τους πίστη στην ενορία της Βυρώνειας όπου χοροστάτησε εκ δευτέρου και προεξήρχε του εσπερινού και της λιτανεύσεως της εικόνος των αγίων.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στην ακριτική ενορία του Σταυροδρομίου.

Ομίλησε δε για την ζωή των δύο Αποστόλων και ανέλυσε χωρία απο τις επιστολές τους.

Σε όλες τις ενορίες μετά τις ακολουθίες παρακάθισε στο πλούσιο κέρασμα που προσφέρθηκε με ευγένεια απο τις Κυρίες των ενοριών επικοινώνησε με αγάπη με τους δεκάδες Ιερείς και τους 8 διακόνους που συμμετείχαν με τις εκκλησιαστικές επιτροπές και πλήθος Χριστιανών.

Στο παρεκκλήσιο των Κατασκηνώσεων λειτούργησαν οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως με την παρουσία ευλαβών χριστιανών απο το Σιδηρόκαστρο αφού η εορτή των Αποστόλων συμπίπτει κάθε χρόνο με την έναρξη των Κατασκηνωτικών Περιόδων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε συνεστίαση που οργανώθηκε από τους Ιερείς του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και τις κυρίες με αποκλειστικό σκοπό τον ελαιωχρωματισμό και την ευπρέπεια του Ιερού Παρεκκλησίου του Προφήτου Ηλιού των Κοιμητηρίων της ενορίας εν όψει της εορτής του Προφήτου.

Ενθέρμως ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς όλους τους παρισταμένους και συνεχάρη την ομιλήτρια της βραδιάς κ. Ηλιάνα Λεοντάρη Ψυχολόγο, θυγατέρα του γνωστού Στρατηγού Λεοντάρη η οποία ομίλησε με θέμα την ευτυχία.

Στη συνέχεια μετέβη στην ενορία του Βαλτερού όπου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής των Δώδεκα Αποστόλων στο ομώνυμο μεγάλο παρεκκλήσιο των κοιμητηρίων της ενορίας όπου ομίλησε καταλλήλως και ανέγνωσε τρισάγιο υπερ όλων των αναπαυομένων σ' αυτό.


Πηγή 

www.romfea.gr

Σχόλια