Translate

Το Ισραήλ αντεπιτίθεται στη Γάζα μετά την τελευταία επίθεση με ρουκέτες

Το Ισραήλ πραγματοποίησε τις πρώτες του αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τους μήνες νωρίς την Τρίτη ως απάντηση σε ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον παλαιστινιακό θύλακα καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται μετά από ένα Σαββατοκύριακο βίας γύρω από έναν ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ.
Οι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας μετά την εκτόξευση της ρουκέτας από τον θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, το πρώτο τέτοιο περιστατικό από τις αρχές Ιανουαρίου. Το βλήμα έπεσε στη θάλασσα στα ανοιχτά του Τελ Αβίβ.
"Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος. Ο πύραυλος αναχαιτίστηκε από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.
Ώρες αργότερα, η ισραηλινή αεροπορία είπε ότι έπληξε μια τοποθεσία κατασκευής όπλων της Χαμάς ως αντίποινα.
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε την «αντιαεροπορική της άμυνα» για να αντιμετωπίσει τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες δεν προκάλεσαν θύματα, σύμφωνα με μάρτυρες και πηγές ασφαλείας στη Γάζα.
Καμία φατρία στον πολυπληθή θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για τον πύραυλο, αλλά έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων στο Ισραήλ και ένα Σαββατοκύριακο εντάσεων σε ιερό τόπο στην Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για όλες τις εκτοξεύσεις ρουκετών από το Ισραήλ και συνήθως εκτελεί αεροπορικές επιδρομές ως απάντηση.
Το περιστατικό, το πρώτο του είδους του από τον Ιανουάριο, έρχεται μετά από ένα Σαββατοκύριακο ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας μέσα και γύρω από το συγκρότημα του Τζαμί Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ που τραυμάτισε περισσότερους από 170 ανθρώπους, κυρίως Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επρόκειτο να συνεδριάσει την Τρίτη για να συζητήσει την απότομη αύξηση της βίας

Σχόλια