Translate

Μαγειρίτσα με μοσχάρι

Υλικά
5 μερίδες
1.700 gr. μοσχάρι (osso buco)
200 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
150 ml. λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζανακι του καφέ ρύζι Καρολίνα
10-13 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
1 μάτσο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια (φρέσκα)

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε. Το σβήνουμε με το κρασί, ΛΙΓΟ αλατοπίπερο, βάζουμε νερό να το καλύπτει μέχρι την μέση, και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, και σφραγίζουμε την χύτρα για 30 λεπτά.

Όσο βράζει το μοσχαράκι ετοιμάζουμε τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι, από το οποίο βάζουμε μόνο την καρδιά και τα ποιο τρυφερά φύλλα.

Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο, να μοσχοβολήσει η κουζίνα μας!

Στα 30 λεπτά, αποσυμπιέζουμε την χύτρα μας, και υπολογίζουμε το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε. Το κρέας είναι λουκούμι, τα κόκαλα ξεκολλούν από μόνα τους, και φροντίζω να αδειάσει το μεδούλι τους μέσα στην σάλτσα. Αυτό το κάνω κρυφά γιατί δεν το αγαπούν όλοι. Προσθέτω μια κ.σ. βούτυρο, τα λαχανικά και στο τέλος τον άνηθο με την χύτρα ανοικτή για όσο χρειαστεί, γύρω στα 10 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με δύο φρέσκα λεμόνια και δύο αυγά. Αυγοκόβουμε αφού φέρουμε τα αυγά με το λεμόνι σε θερμοκρασία προσθέτοντας σιγά σιγά, ζουμί από το φαγητό και στο τέλος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλο το αυγολέμονο, γυρίζοντας κυκλικά την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι και άνηθο και απολαμβάνουμε.

Σχόλια