Translate

Κυκλοφορεί η εφημερίδα "Εθνικός Συναγερμός" στις 2 Ιουνίου 1952

Στις 2 Ιουνίου 1952, έκανε την εμφάνισή της η εβδομαδιαία ανεξάρτητη εφημερίδα του Νομού Σερρών με τίτλο «Εθνικός Συναγερμός». Η εφημερίδα αυτή αποτέλεσε σημαντική προσθήκη στον τοπικό τύπο, με ιδιοκτήτη και διευθυντή τον Γιάννη Επ. Γκρίτζαλη.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ήταν τετρασέλιδο, ενώ τα επόμενα εκδόθηκαν σε δισέλιδα, με κάθε σελίδα να έχει διαστάσεις 40x58 εκατοστά. Η τιμή του κάθε φύλλου ορίστηκε στις 1000 δραχμές, τιμή που αντανακλούσε την εποχή.

Η εκτύπωση της εφημερίδας γινόταν στο τυπογραφείο του Ευστράτιου Χαραλαμπίδη, το οποίο βρισκόταν στη Δημοτική Στοά. Τα γραφεία της εφημερίδας ήταν τοποθετημένα μέσα στο πρακτορείο ταξιδιών του ιδιοκτήτη της, στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου αριθμός 3, γεγονός που υποδηλώνει την πολυπραγμοσύνη και την επιχειρηματικότητα του Γκρίτζαλη.

Η έκδοση της «Εθνικός Συναγερμός» συνέβαλε στην πληροφόρηση και την ενημέρωση των κατοίκων του Νομού Σερρών, προβάλλοντας τοπικά ζητήματα και ειδήσεις με ανεξάρτητη και αμερόληπτη ματιά, όπως ήταν ο στόχος του ιδιοκτήτη και διευθυντή της.

Σχόλια