Translate

Diamond Head, Χαβάη

Το Diamond Head είναι ένας ηφαιστειακός κώνος τοφ στο νησί Oʻahu της Χαβάης και γνωστός στους Χαβανέζους ως Lēʻahi. Το όνομα της Χαβάης πιθανότατα προέρχεται από το lae (browridge, ακρωτήρι) συν ʻahi (τόνος) επειδή το σχήμα της κορυφογραμμής μοιάζει με το σχήμα του ραχιαίο πτερύγιο ενός τόνου. Το αγγλικό του όνομα δόθηκε από Βρετανούς ναυτικούς τον 19ο αιώνα, οι οποίοι το ονόμασαν για τους κρυστάλλους ασβεστίτη στη διπλανή παραλία.
Το όνομα «Diamond Head» δόθηκε από Βρετανούς ναυτικούς τον 19ο αιώνα, οι οποίοι ανακάλυψαν αστραφτερά ηφαιστειακά κρύσταλλα ασβεστίτη στην άμμο και τους πέρασαν για διαμάντια. Το Χαβανέζικο όνομα L ēʻahi πιθανότατα προέρχεται από lae (browridge, ακρωτήριο) συν ʻahi (τόνος) επειδή το σχήμα της κορυφογραμμής μοιάζει με το σχήμα του ραχιαίου πτερυγίου ενός τόνου.
Το Diamond Head είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό της άποψης που είναι γνωστή στους κατοίκους και τους τουρίστες του Waik īk ī, αλλά και ένα Εθνικό Φυσικό Μνημείο των ΗΠΑ. Ενώ μέρος του είναι κλειστό για το κοινό και λειτουργεί ως πλατφόρμα για κεραίες που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το υπόλοιπο είναι δημοφιλής προορισμός. Μπορείτε να πεζοπορήσετε στην κορυφή χρησιμοποιώντας ένα μονοπάτι που οδηγεί στην άκρη του χείλους του κρατήρα. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να πάρεις την όμορφη θέα του νησιού και του ωκεανού!

Σχόλια