Translate

Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτορίας «Λεωνίδας»

Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας «Λεωνίδας ή στα αγγλικά Pallaconian Brotherhood of Melbourne & Victoria ”Leonidas”, είναι μια αδελφότητα που φτάνει συχνά στα αφτιά μας.
Με διάφορες δράσεις στο έργο της, από την προτομή του Λεωνίδα στη μακρινή Αυστραλία, την παρουσίαση της παγκόσμιας πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ των Βασίλη Γενιμαχαλιώτη και Μπίλι Κότση, με τίτλο «Magna Graecia: The Greko of Calabria», την στήριξη σε άπορες οικογένειες, τον αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, την παροικιακή αλληλεγγύη εν μέσω της περιόδου μέτρων κατά του covid, τον αγώνα για να την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη και άλλα πράγματα πιο απλά, αλλά εξίσου σημαντικά για την Ελλάδα, όπως η εκδηλώσεις Εθνικών Επετείων, δράσεων που αναδεικνύουν τα ήθη και τα έθιμα μας,  δράσεων σύσφιξης σχέσεων με την μακρινή Αυστραλία, δράσεων για τους νέους και πάρα πολλά άλλα.

Αρχαιρεσίες 1978. 
Σήμερα την 3η του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 1978 και ημέρα Κυριακή 2:00 μμ η Εφορευτική Επιτροπή εκκάλεσε το παλαιό και νέο Δ.Σ. και έγιναν οι αρχαιρεσίες.  Δεν έγιναν δια ψηφοφορίας διότι δεν προτάθηκε δεύτερο πρόσωπο δια το αξίωμα προέδρου, ταμία και γραμματέα.  Επιλέχτηκαν στα εξής αξιώματα:
Πρόεδρος – Ιωάννης Κατσάμπης
Αντιπρόεδρος – Αντώνιος Καλογερίνης
Γραμματέας - Βασίλειος Γκιουζέπης
Βοηθός Γραμματέα – Ευάγγελος Γιάννες
Ταμίας - Αναστάσιος (Τομ) Πήλιουρας
Βοηθός Ταμία - Κωνσταντίνος Μαλαβάζος
Μέλος - Ιωάννης Βλαχολιάς
Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής
3 Δεκεμβρίου 1978



Η φωτογραφία πάρθηκε στις 5 του Δεκέμβρη 1996 όταν το ΔΣ έγκρινε την αγορά του κτιρίου και οικοπέδου όπου δημιουργήθηκε το Παλλακωνικό Οικογενειακό Κέντρο. Διακρίνονται από αριστερά: Πελαγία Κατσάμπη, Αντωνία Αρβανιτάκη, Φάνης Αρβανιτάκης, Παναγιώτης Σταυριανός, Γεώργιος Πήλιουρας, Τάσος Πήλιουρας, Γιαννούλα Θεοδωρακάκου, Τάσος Θεοδωρακάκος, Λεωνίδας Καρύδης, Φρεντ Ντην και Αιδεσιμότατος Ντάβιντ Κράμοντ (εκπρόσωποι των πωλητών Uniting Church of Australia), Κατερίνα Μήτρη, Χρήστος Δημ. Βλάχος (πρόεδρος), Nασούλα Βλάχου, Παναγιώτης Χρηστάκος, Στράτης Καρύδης και μπροστά Παναγιώτα Κατσάμπη, Τάκης Μαλαβάζος, Βασίλης Γκιουζέπης (ταμίας), Δημήτρης Κατσάμπης (γραμματέας)

Ο Σύλλογος διοργάνωσε το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο γλέντι την Παρασκευή 31 του Δεκέμβρη στο στο Λακωνικό Οικογενειακό Κέντρο παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους να διασκεδάσουν και να καλωσορίσουνε όλοι μαζί την καινούργια χιλιετία.

Αλλά ποια είναι η Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτορίας «Λεωνίδας»
Η Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας «Ο Λεωνίδας» ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις 15 Δεκεμβρίου 1961 από Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία, των οποίων η καταγωγή προέρχεται από την περιοχή της Λακωνίας στη νότια Πελοπόννησο.

Οι στόχοι του συλλόγου ήταν και είναι:

Να παρέχει κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ Λάκωνων, Ελλήνων και της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινότητάς τους
Οργανώστε ένα δίκτυο για να βοηθήσετε ηλικιωμένους Ελληνοαυστραλούς
Και να ανταποδώσει στην κοινωνία με φιλανθρωπικές πράξεις.

Σήμερα, η Κεντρική, η Ανώτερη και η Νεολαία Επιτροπές της Λέσχης εργάζονται όλες μαζί για να εξυπηρετήσουν τα μέλη τους και την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας τη Λέσχη και ανταποκρινόμενοι στους στόχους του Συντάγματος. Καλούμε όλους τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον οργανισμό μας σε όποια λειτουργία επιτρέπεται από το Σύνταγμα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο Facebook ή στο Instagram για την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να προσφερθούν εθελοντικά και να ανταποδώσουν την κοινότητά μας.

Ο χώρος μας το «Laconian House» είναι ένα κτήριο δύο επιπέδων με εξωτερικό χώρο Αυστραλιανής Κληρονομιάς, ιδανικό για τη φιλοξενία όλων των ειδών εκδηλώσεων, επίσημων και ανεπίσημων. Βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω της Sydney Road, με άφθονο χώρο στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.

Διατελέσαντες Πρόεδροι 

Μπορείτε να βρείτε την Αδελφότητα στα παρακάτω:
Τηλέφωνο: (03) 9387 8410 (Αυστραλία)

Διεύθυνση: 253 Albert Street, Brunswick,
3056, Melbourne, Victoria
Ιστότοπος: www.leonidas.org.au
Email: info@leonidas.org.au

Σχόλια