Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Η Ανθή Καμπάστανα και τα μετάλλια στο Άμστερνταμ και Βουδαπέστη

Η Ανθή Καμπάστανα από την Ρόδο, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις εφημερίδες και τα social media.
Κυρίως για την εμφάνιση της, την φυσική ομορφιά της, τα σμαραγδένια μάτια της ή τις  πιο ερωτικές ματάρες του Instagram, όπως έχουν γράψει.
Για μας η ομορφιά της δεν είναι ο μόνος λόγος ούτε ο κύριος λόγος για να γράψουμε για την Ανθή. Δεν θέλει κόπο ούτε τρόπο για να γεννηθείς με όμορφα χαρακτηριστικά. όπως αρκετοί άνθρωποι. Αντ' αυτού η προσπάθεια, η θέληση, ο αγώνας, η επιμονή, η σκληρή δουλειά, είναι αυτά που έχουν σημασία και τα βρήκαμε όλα στην Ανθή.
Μιλήσαμε μαζί της, πρόκειται για μια πανέξυπνη γυναίκα που έχει 'έναν πολύ δικό της χαρακτήρα. Τι ξεχωρίζει την Ανθή. Κάτι που στην χώρα μας δεν είναι τόσο γνωστό στον γυναικείο πληθυσμό. Οι αγώνες bodybuilding γυναικών.

Το γυναικείο bodybuilding/fitness έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του τη δεκαετία του '60 μέσα από τους αγώνες NABBA Universe. Πρώτη καταγεγραμμένη νικήτρια η Βρετανίδα Elizabeth Lamb το 1966. Οι διαγωνισμοί μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '80 θύμιζαν περισσότερο διαγωνισμούς μαγιό, παρά διαγωνισμούς fitness ή bodybuilding. Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και μετά την καθιέρωση του ετήσιου διαγωνισμού Ms. Olympia, άρχισαν να πληθαίνουν οι γυναίκες που ασχολήθηκαν με το "σιδερένιο" μας άθλημα. Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την πρώτη νικήτρια του Ms. Olympia 1980, τη θρυλική Rachel Mc Lish.

Το γυναικείο bodybuilding στην Ελλάδα είναι μια αρκετά πονεμένη ιστορία. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί πότε ακριβώς είχαμε την πρώτη ελληνική συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες (το ίδιο δύσκολο είναι να βρεθούν και αποτελέσματα από ελληνικούς αγώνες για εκείνη την εποχή). Η πρώτη διεθνή συμμετοχή μας είναι δύο αθλητριών μας, της Βάνας Τσουπρακάκου και της Μαρίας Σδούκου, το 1986 στο European Amateur Championships της IFBB. Μετά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης & Fitness έχει να δείξει σημαντικές αθλήτριες. Παρόλα αυτά το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στην χώρα μας όσον αφορά τις γυναίκες.

Η Ανθή Καμπάστανα είναι από αυτές τις γυναίκες, που όχι μονο ξεχωρίζουν στην χώρα μας, αλλά έχει κάνει και μεγάλα βήματα στον χώρο σε διεθνή επίπεδο. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανέλθει στα μεγάλα σκαλοπάτια της Ευρώπης.
Πριν λίγο μέρες, έλαβε μέρος στους αγώνες William Bonac Classic, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, έναν επαγγελματικό θεσμό αγώνων της is an IFBB. 
Καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, αναδεικνύοντας την χώρα μας στα επαγγελματικά σαλόνια αυτού του χώρου και όχι μόνο. Αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας στον οποίο πήρε μέρος.








Η Ανθή, όσον αφορά την προετοιμασία της, που ήταν οχτώ μόλις μήνες, είχε την σωστή καθοδήγηση απ τον Δημήτρη Οικονομάκη (my flex diet center) όποτε έκανε ότι της έλεγε κατά γράμμα, όπως μας ανέφερε.

Ανθή Καμπάστανα : Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του @myflex_diet_center και τον Δημήτρη Οικονομάκη που ήταν στο πλευρό μου καθ’ολη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου , αλλά και στο ταξίδι μου . Κανένας coach δεν είναι υποχρεωμένος να σε ακολουθεί σε ταξίδια , ειδικά όταν μιλάμε για μια εταιρεία η οποία έχει πάνω από 28.000 μέλη . Ο Δημήτρης λοιπόν πέρα ότι ήταν μαζί μου και στο ταξίδι και με συμβούλευε μέχρι και κάτω απ την σκηνή . Κάθε μέρα νοιαζοταν για το βαρος μου , για το πως νιώθω σωματικά , αν πεινάω , (αν κάνω τρεις φορές γλουτούς την εβδομάδα στο γυμναστήριο 😂). Το ευχαριστώ είναι λίγο λοιπόν και κάποια στιγμή θα πάρουμε το χρυσό. Μπορεί σε ένα μπορεί και σε δυο χρόνια . Θα δούμε ! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τη νέα μου φίλη και posing coach μου @raniastamatiadou_ifbbpro που την ταλαιπώρησα διότι δεν είχα ιδέα από αγώνες και με πήρε απ το μηδέν 🫶
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον personal trainer - σύντροφο μου @instathodoris αρχικά που με άντεξε και δεν με χώρισε σε όλη αυτή την προετοιμασία 😂αλλά και μου πίεζε μέχρι θανάτου στο γυμναστήριο ! Σας υπόσχομαι πολλά μετάλλια!!! Τop🥉λοιπόν για την ώρα !
Πέραν των αγώνων στην Ολλανδία η  Ανθή είχε πάρει μέρος και στους αγώνες  Fitparade της IFBB που έγιναν στην Βουδαπέστη.
Εκεί η Ανθή ως πρωτοεμφανιζόμενη έκανε το ακατόρθωτο βάση του λίγου χρόνου ενασχόλησης με το άθλημα και κατέλαβε την 6η θέση.





Αυτό το διάστημα είναι "σε οff season" όπως μας ανέφερε και θα ξαναπάρει μέρος σε αγώνες σε ένα χρόνο περίπου.

Ανθή Καμπάστανα : Σχεδιάζουμε το πλάνο τώρα είμαστε σε αυτή τη φάση

Το κύριο επάγγελμα της Ανθής είναι η οικογενειακή επιχείρηση στη Ρόδο. 

Τα εύσημα φυσικά δεν πάνε μόνο στην Ανθή, πάνε και στην ομάδα που την στήριξε όλο αυτό το διάστημα την myflex_diet_center την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ καθώς και στον coach της τον κ. Δημήτρη Οικονομάκη ο οποίος είναι πραγματικός "δάσκαλος" και γνώστης των  απαιτήσεων.