Translate

Mια βόλτα στη Κέρκυρα!

Παλιά πόλη της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και σπάνια φυσική ομορφιά. Φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της, το καταπράσινο τοπίο, τα ιδιαίτερα έθιμα και τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές.
Δραστηριότητες και αξιοθέατα στην Κέρκυρα:
Nησί με μακρά ιστορία, η Κέρκυρα κατοικείται χωρίς διακοπή από την παλαιολιθική εποχή. Τα πολυάριθμα μνημεία μαρτυρούν τις ποικίλες πολιτισμικές επιρροές που δέχτηκε. Επιπλέον, η Κέρκυρα φημίζεται για την πλούσια βλάστηση και τα φυσικά τοπία απίστευτης ομορφιάς. 
Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας: Θαύμασε τα εντυπωσιακά ευρήματα και γνώρισε το παρελθόν της Κέρκυρας από τους προϊστορικούς ως τους ρωμαϊκούς χρόνους! Το μουσείο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με προβλήματα όρασης.
Παλαιό Φρούριο: Άρχισε να χτίζεται κατά τη Βυζαντινή εποχή και αργότερα ενισχύθηκε από τους Ενετούς. Αξίζει να το επισκεφτείς και να απολαύσεις την εκπληκτική θέα!
Πλατεία Σπιανάδα και το Λιστόν: Η υπέροχη κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης! Διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες από Ενετούς, Γάλλους και Βρετανούς. Δίπλα βρίσκεται ο πεζόδρομος του Λιστόν με κτίρια γαλλικής αρχιτεκτονικής. Κάνε μια βόλτα και πιες τον καφέ σου σε ένα από τα πιο κοσμικά σημεία της πόλης.
Κανόνι: Ένα από τα πιο διάσημα σημεία του νησιού, το κοσμοπολίτικο Κανόνι είναι ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς. Ιδανικό για περίπατο, με θέα που κόβει την ανάσα.
Αχίλλειο: Πασίγνωστο αξιοθέατο, το ανάκτορο χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Σίσσυ και είναι αφιερωμένο στον μυθικό Αχιλλέα. Θαύμασε την επιβλητική αρχιτεκτονική και τους κήπους του και απόλαυσε τη θέα στην καταπράσινη Κέρκυρα.
Αγγελόκαστρο: Βυζαντινό κάστρο, χτισμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου. Η καταπληκτική θέα θα σε αποζημιώσει για την ανηφορική διαδρομή 20 λεπτών!
Πάσχα στην Κέρκυρα: Αξίζει να επισκεφτείς το νησί την περίοδο του Πάσχα για να βιώσεις τα μοναδικά τοπικά έθιμα. Μη χάσεις την περιφορά του Επιταφίου υπό τους ήχους της περίφημης Φιλαρμονικής της Κέρκυρας. Μετά την Ανάσταση ακολουθεί το σπάσιμο των μεγάλων πήλινων κανατιών που ονομάζονται «μπότηδες», τα οποία οι κάτοικοι πετούν από τα μπαλκόνια γεμάτα με νερό!
Επίσκεψη στη λίμνη Κορισσίων: Η λιμνοθάλασσα Κορισσίων είναι σημαντικός υδροβιότοπος και προστατευόμενη περιοχή Natura. Αποτελεί καταφύγιο για πάρα πολλά είδη πουλιών (κορμοράνους, φλαμίνγκο κ.ά.) και φιλοξενεί εκατοντάδες είδη βλάστησης (άσπρα κρίνα, 14 είδη ορχιδέας κ.ά.). Καλαμιώνες, αρμυρίκια, μεγάλες αμμοθίνες και ένα κεδρόδασος συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό!
Βόλτα στους καταρράκτες Νυμφών: Εντυπωσιακοί καταρράκτες ύψους 10 μέτρων μέσα σε μία κατάφυτη περιοχή. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο (περίπου 1,5χλμ.) που ξεκινάει από το χωριό Νυμφές.
Περιπλάνηση στον Παντοκράτορα: Το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας (906μ.). Ανακάλυψε τα πανέμορφα γραφικά χωριά, ακολούθησε το μαγευτικά μονοπάτια και απόλαυσε τη θέα στο Ιόνιο και τις ακτές της Αλβανίας από την κορυφή του βουνού!
Παραλίες στην Κέρκυρα
Ροβινιά: Μία πραγματικά ειδυλλιακή παραλία, ιδανική για απομόνωση και χαλάρωση. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βοτσαλάκι, επιβλητικοί βράχοι και πυκνή βλάστηση συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς. Πρόσβαση με αμάξι από χωματόδρομο και σύντομο μονοπάτι ή με βάρκα που θα νοικιάσεις. Η μόνη σκιά προσφέρεται από μια μικρή σπηλιά στην άκρη της παραλίας.
Παλαιοκαστρίτσα: Η παραλία του φημισμένου τουριστικού θερέτρου, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ντους. Έχει καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και ο κόλπος περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση. Τριγύρω μπορείς να βρεις μπαρ και ταβέρνες. Προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
Χαλικούνας: Αμμώδης παραλία με μοναδική μορφολογία. Είναι η μεγαλύτερη της Κέρκυρας και εκτείνεται σε μια λωρίδα γης κατά μήκος της λιμνοθάλασσας Κορισσίων. Ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της περιπέτειας, προσφέρεται για windsurfing, kitesurfing και θαλάσσια σπορ λόγω του ανέμου και των κυμάτων. Το τοπίο θυμίζει έρημο!
Ισσός: Βρίσκεται, επίσης, δίπλα στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων και χωρίζεται από τον Χαλικούνα με ένα εντυπωσιακό κεδρόδασος. Ατελείωτη και αμμώδης, με το χαρακτηριστικό ερημικό τοπίο.
Γλυφάδα: Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, βρίσκεται κοντά στην Πόλη της Κέρκυρας. Είναι αμμώδης, με καταγάλανα νερά και πλήρως οργανωμένη, ιδανική για όλες τις ηλικίες και για οικογένειες. Δίπλα υπάρχουν πολυάριθμες ταβέρνες και μπαρ.
Άγιος Γόρδιος ή Άη Γόρδης: Μεγάλη, πολύ δημοφιλής παραλία με χρυσαφένια άμμο, ρηχά νερά και υπέροχο κατάφυτο τοπίο. Οργανωμένη με ξαπλώστρες και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση.

Σχόλια