Translate

Οι νεοναζί της Αζόφ πήραν ομήρους πολίτες και τους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί μάρτυρες εμφανίστηκαν, μοιράζοντας τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν Ουκρανοί  νεοναζί.
Μια γυναίκα από τη Μαριούπολη αποκάλυψε ότι μαχητές του νεοναζιστικού συντάγματος Azov πήραν ομήρους μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και τους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες.
«Προσπάθησα να τους αποφύγω λόγω της κακής συμπεριφοράς τους, οπότε καλύτερα να μην τους συναντήσω, αφού μερικές φορές έπαιρναν ανθρώπους ομήρους», είπε η γυναίκα. «Όπως, οι άνθρωποι κάθονται στην αυλή τους, έρχονται [τα στρατεύματα του Αζόφ] και παίρνουν αυτούς τους ανθρώπους ομήρους, έτσι ακριβώς».
Πρόσθεσε ότι όταν έφτασαν δυνάμεις από το DPR, τα στρατεύματα του Αζόφ κρύβονταν πίσω από ομήρους και σημειώθηκαν κάποια «ατυχήματα».
Οι Ουκρανοί ριζοσπάστες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι στη Μαριούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της ΛΔΔ. Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής Donbass έχουν ήδη καταλάβει τον έλεγχο του λιμανιού και του κέντρου της πόλης, αλλά οι μάχες στη βιομηχανική ζώνη δεν έχουν ακόμη σταματήσει.
Το Azov δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεοναζί εθελοντών παραστρατιωτικών, η οποία σχηματίστηκε στα τέλη του 2014, συμμετέχοντας στις εχθροπραξίες στο Donbass. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε σύνταγμα, ενσωματωμένο στην ουκρανική Εθνική Φρουρά.

Σχόλια