Translate

Η ΕΕ θα δώσει στην Ουκρανία περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ

Κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Κίεβο την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είπε ότι η ΕΕ θα παράσχει στην Ουκρανία επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ανακοίνωση ήρθε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις, με την υποστήριξη πυροβολικού και φράγματα ρουκετών, επιχειρούν να προχωρήσουν σε δύο επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας. Ακολουθήστε ζωντανά το blog μας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Όλες οι ώρες είναι ώρα Παρισιού (GMT+2).

Η ΕΕ θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ

Ο επισκέπτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ θα δώσει στην Ουκρανία επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια. Η ΕΕ θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Μισέλ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

"Δεν είστε μόνοι. Είμαστε μαζί σας. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας υποστηρίξουμε και να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο", είπε ο Μισέλ

Το ταξίδι του Μισέλ ακολούθησε τις επισκέψεις αυτού του μήνα στο Κίεβο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ και της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σχόλια