Translate

Ο Καντίροφ επιβεβαιώνει απώλειες Τσετσένων στην Ουκρανία

Ο ηγέτης της Τσετσενίας προέτρεψε τους Ουκρανούς στρατιώτες να αυτομολήσουν και να πολεμήσουν «πλάι-πλάι» με τους Ρώσους.

Ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική χώρα την περασμένη εβδομάδα, με το επιχείρημα ότι υπερασπιζόταν τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες αποσχίστηκαν από την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο. Η Ουκρανία είπε ότι η επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.

Δύο στρατιώτες από την Τσετσενία σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, έγραψε ο Ραμζάν Καντίροφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Υποστήριξε ότι τα πεσμένα στρατεύματα «είχαν εντολή να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία, κάτι που έκαναν».

Ο Καντίροφ προέτρεψε επίσης τους Ουκρανούς στρατιώτες να αυτομολήσουν και να πολεμήσουν «πλάι-πλάι» με τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν.

Οι αρχηγοί των Δημοκρατιών Νταγκεστάν και Καλμυκίας της Ρωσίας επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός στρατιώτη από κάθε περιοχή.

Το υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε αρχικά ότι ένας άγνωστος αριθμός Ρώσων στρατιωτών σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν την Κυριακή - την τέταρτη ημέρα της εισβολής.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των κρατών μελών της ΕΕ, έχουν επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ρώσοι και Ουκρανοί διεξήγαγαν τον πρώτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στη Λευκορωσία τη Δευτέρα, χωρίς απτά αποτελέσματα.

Σχόλια