Translate

Απαγόρευση ρωσικών αεροπλάνων στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ - Ενδεχόμενο σύλληψης για τα πληρώματά τους

 


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση του εναέριου χώρου για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσει να εφαρμόζεται σήμερα το βράδυ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη ενδέχεται να αναχαιτιστούν και τα μέλη του πληρώματός τους να συλληφθούν εάν εισέλθουν στον αμερικανικό εναέριο χώρο μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Οι χειριστές αεροσκαφών που υπόκεινται σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ και δεν συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες μπορεί να αναχαιτιστούν και οι πιλότοι και τα άλλα μέλη του πληρώματος να συλληφθούν και να ανακρίνονται από την αστυνομία ή το προσωπικό ασφαλείας, ανάλογα με την περίπτωση» ανέφερε η FAA σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από δημοσιογράφο του CNN.

Το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσαν ότι οι διαταγές που εμποδίζουν τα ρωσικά αεροσκάφη και τις αεροπορικές εταιρείες να εισέρχονται και να χρησιμοποιούν όλο τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ τίθενται σε ισχύ στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας την Τετάρτη.

Σχόλια