Translate

Ζελένσκι: «Στο χέρι του αν θα παραμείνει στην Ουκρανία» λέει ο Μπάιντεν - Συνομιλία με Μισέλ


Ο Ουκρανός πρόεδρος περιμένει «θετικά μηνύματα» για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.
Στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εναπόκειται να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής ειδικής επιχείρησης, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
«Νομίζω ότι είναι στη δική του κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το θέμα, κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε συνομίλησε τηλεφωνικά, για την κατάσταση στη χώρα του, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εν αναμονή των «θετικών σημάτων» για την ένταξη στην ΕΕ.
«Είμαι σε συνεχή επαφή με τον έμπιστο φίλο μας @eucopresident. Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης και τις διπλωματικές προσπάθειες. Αναμένοντας τα θετικά μηνύματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην #ΕΕ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία


Σχόλια