Translate

Ρωσικό Υπ. Άμυνας: 498 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία

Τους θανάτους 498 Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. 1597 μέχρι στιγμής οι τραυματίες.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του ρωσικού στρατού που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στην Ουκρανία σημειώθηκαν 498 απώλειες.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι άλλοι 1597 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι στόχοι της επιχείρησης, σύμφωνα με τη Μόσχα είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, καθώς και η υπεράσπιση των δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες στρατιωτικές απώλειες που προέκυψαν από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι αναφορές για «ανυπολόγιστες» απώλειες στο ρωσικό στρατό είναι ψευδείς και διαδίδονται σκόπιμα από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι αναφορές ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε δόκιμους των στρατιωτικών ιδρυμάτων στην επιχείρηση είναι επίσης ψευδείς.

Η εξέλιξη της στρατιωτικής επιχείρησης

Ο εκπρόσωπος μοιράστηκε επίσης τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των εθνικιστικών ταγμάτων: περίπου 2.870 σκοτώθηκαν και 3.700 τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκαν νωρίτερα επανειλημμένα στους Ουκρανούς στρατιωτικούς καλώντας τους να αγνοήσουν τις εγκληματικές εντολές των εθνικιστικών αρχών.

Ο Κονασένκοφ πρόσθεσε ότι τα εθνικιστικά τάγματα προετοιμάζουν «προκλήσεις» και χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό των ουκρανικών πόλεων ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις Krasny Liman, Torskoye, Kremnenaya, Varvarovka και Borovenki. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι έχει δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος νοτιοδυτικά του Χάρκοβο.

Σχόλια