Translate

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Σιδηρόκαστρο και το Ακριτοχώρι, 4 Ιουνίου 1999

Φωτο αρχείου

Στις 4 Ιουνίου 1999, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μέρος μιας σειράς περιοδειών, οι οποίες ξεκίνησαν με την επίσκεψή τους στις Σέρρες στις 3 Ιουνίου. Στο Σιδηρόκαστρο τους υποδέχθηκαν το μεσημέρι, με ιδιαίτερη τιμή ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Ιωάννης καθώς και οι τοπικές αρχές της πόλης, στην συνέχεια ακολούθησε δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης.

Την ίδια μέρα το απόγευμα,  ο κ.Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ακριτοχώρι, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ναού στον περίβολο της Μονής, σηματοδοτώντας την έναρξη της κατασκευής αυτού του σημαντικού θρησκευτικού κτίσματος.


Το  Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση για την επίσκεψεη
Παρασκευή 4 Ιουνίου 1999
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
     Τις Σέρρες επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σε μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδας. Το πρωί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφτηκε το "Μαξίμειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο", την παλιά μητρόπολη των Σερρών, το βυζαντινό ναό των Αγίων Θεοδώρων και το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.
     Το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται στο Σιδηρόκαστρο. Θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, ενώ το απόγευμα ο κ.Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου όπου και θα διανυκτερεύσει. Αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κιλκίς.

Σχόλια