Translate

Ένας ταιριαστός αποχαιρετισμός από τον Οδυσσέα

Πριν εξαντληθεί η ισχύς του, ο Οδυσσέας ολοκλήρωσε την κατάλληλη αποχαιρετιστήρια μετάδοση. Αυτή η εικόνα από τις 22 Φεβρουαρίου, που ελήφθη σήμερα, παρουσιάζει τη σεληνιακή θέα με φόντο την ημισέληνο της Γης, μια λεπτή υπενθύμιση της παρουσίας της ανθρωπότητας στο σύμπαν.

Να θυμίσουμε οτι, η αποστολή IM-1 προσγειώθηκε με επιτυχία, το πρώτο διαστημόπλοιο στην περιοχή του νότιου πόλου της Σελήνης, σηματοδοτώντας την πρώτη επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών μετά το Apollo 17 και το πρώτο εμπορικό σεληνιακό προσεδάφιο που μετέδωσε πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα για κάθε ωφέλιμο φορτίο της NASA από τη σεληνιακή επιφάνεια. Επιπλέον, η λειτουργία του συστήματος πρόωσης υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου της Εταιρείας στο βαθύ διάστημα αποδεικνύεται πτητικά μέσα από επιτυχημένες αποστολές. Η Intuitive Machines πέτυχε αυτά τα επιτεύγματα στην πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να προσγειωθεί στη Σελήνη. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται παρέχουν μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες του Οδυσσέα που προσγειώνεται στη Σελήνη.
Τραβηγμένη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο Οδυσσέας απαθανάτισε μια εικόνα χρησιμοποιώντας την κάμερα στενού οπτικού πεδίου.
Credit: Intuitive Machines

Αυτή η εικόνα που ανακτήθηκε από το προσεδάφιο στις 27 Φεβρουαρίου καταγράφει το γόνατο προσγείωσης του Οδυσσέα κατά τη διάρκεια
προσγειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου εκτελώντας το πρωταρχικό του καθήκον, απορροφώντας την πρώτη επαφή με τη Σελήνη
επιφάνεια. Εν τω μεταξύ, ο κινητήρας υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου του πλοίου προσγειώνεται ακόμα σε στραγγαλισμό,
που παρείχε σταθερότητα. Η Εταιρεία πιστεύει ότι οι δύο πληροφορίες που καταγράφονται σε αυτήν την εικόνα ενεργοποιήθηκαν
Ο Οδυσσέας να γέρνει απαλά στη σεληνιακή επιφάνεια, διατηρώντας την ικανότητα επιστροφής επιστημονικών δεδομένων.
Η προσγείωση του Οδυσσέα κατέλαβε ένα πόδι, καθώς εκτελούσε το πρωταρχικό του καθήκον, απορροφώντας την πρώτη επαφή με τη σεληνιακή επιφάνεια. Με τον κινητήρα υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου του σκάφους να εξακολουθούν να στραγγαλίζουν, παρείχε σταθερότητα.
Credit: Intuitive Machines

Τραβηγμένη στις 27 Φεβρουαρίου, οι ελεγκτές πτήσης διέταξαν τον Οδυσσέα να τραβήξει μια νέα εικόνα
χρησιμοποιώντας την κάμερα στενού οπτικού πεδίου. Προηγούμενες προσπάθειες αποστολής φωτογραφιών από την προσγείωση και το
ημέρες μετά τις επιστρεφόμενες άχρηστες εικόνες. Μετά την επιτυχή μετάδοση της εικόνας στη Γη,
Οι ελεγκτές πτήσης έλαβαν πρόσθετη εικόνα για τη θέση του Οδυσσέα στη σεληνιακή επιφάνεια.
Το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA κατέγραψε αυτή την εικόνα του προσεδάφισης Nova-C των Intuitive Machines, που ονομάζεται Odysseus, στην επιφάνεια της Σελήνης στις 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 1:57 μ.μ. EST). Ο Οδυσσέας προσγειώθηκε σε 80,13 μοίρες νότιου γεωγραφικού πλάτους, 1,44 μοίρες ανατολικό γεωγραφικό μήκος, σε υψόμετρο 8.461 ποδιών (2.579 μέτρα). Η εικόνα έχει πλάτος 3.192 πόδια (973 μέτρα) και ο σεληνιακός βορράς είναι επάνω. (LROC NAC πλαίσιο M1463440322L)
Credit: NASA/Goddard/Arizona State University

Αυτό το ζεύγος εικόνων δείχνει όψεις LRO της περιοχής που περιβάλλει την τοποθεσία του Οδυσσέα πριν (πλαίσιο M172936310) και μετά (πλαίσιο M1463440322L) την προσγείωσή του.
Credit: NASA/Goddard/Arizona State University

Credit: Intuitive Machines

Στις 22 Φεβρουαρίου 2024, το σεληνιακό προσεδάφιο Odysseus της Intuitive Machines καταγράφει μια εικόνα ευρέως οπτικού πεδίου του κρατήρα Schomberger στη Σελήνη σε απόσταση περίπου 125 μιλίων (200 χλμ.) από την προβλεπόμενη τοποθεσία προσγείωσης, σε περίπου 6 μίλια (10 χλμ) υψόμετρο.

Σχόλια