Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 στο Σίδνεϊ, Αυστραλία, 2024 / Sydney’s Greek Independence Day parade March 24, 2024

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 στο Σίδνεϊ, Αυστραλία, 2024 
Sydney’s Greek Independence Day parade March 24, Australia, 2024

Η καρδιά του Ελληνισμού της Αυστραλίας τίμησε την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο του Σύδνεϋ. Μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε με χιλιάδες να συμμετάσχουν και τη νέα γενιά να δίνει το παρόν, που κατέληξε στη διάσημη Όπερα του Σύδνεϊ, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα.

Αρχικά τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern, από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Martin Place και από εκεί παρέλαση Ελληνικών σωματείων και σχολείων εώς την Όπερα του Σύδνεϋ.

Η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας και το μνημείο ορόσημο της όπερας του Σύδνεϋ πλημμύρισε από Ελληνικές σημαίες, παραδοσιακές φορεσιές, χορούς και μουσικές από κάθε άκρη της Ελλάδας, την Κρήτη, την Μακεδονία και τον Πόντο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας Χάρη Δανάλη η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τουλάχιστον για την περασμένη δεκαετία.

Την Ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις του Σύδνεϋ ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος επεσήμανε πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να νικήσουν αυτοκρατορίες.