Translate

Οι αγώνες "Games of the Future" ξεκίνησαν στη Ρωσία

Οι αγώνες του μέλλοντος ξεκίνησαν στη Ρωσία . Κάνει ήδη τους ανθρώπους να ανατριχιάζουν. Μετά από αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στο έδαφός της την πρώτη από τις τρεις διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων στο ημερολόγιό της για το 2024.
Οι Future Games, ένας συνδυασμός ηλεκτρονικών αθλημάτων και πιο παραδοσιακών κλάδων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στο Καζάν. Η τελετή έναρξης ανακοινώνεται για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Οι διαγωνισμοί είναι προγραμματισμένοι να διαρκέσουν έως την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Συνεπώς, η Ρωσία τηρεί την υπόσχεσή της. Ακόμα σε μεγάλο βαθμό απομονωμένο από το διεθνές αθλητικό κίνημα, φιλοξενεί τις δικές του πολυαθλητικές εκδηλώσεις στο σπίτι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το πρότεινε τον περασμένο Μάιο. Το αίτημά του εκπληρώθηκε.

Μετά τους Μελλοντικούς Αγώνες, η ίδια πόλη του Καζάν θα φιλοξενήσει τους Αγώνες BRICS τον Ιούνιο (12 έως 23). Στη συνέχεια, η σειρά θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με τους Αγώνες Φιλίας, που έχουν προγραμματιστεί για τη Μόσχα και το Αικατερινούμπουργκ, μια εκδήλωση για την οποία η ΔΟΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ έχουν ήδη ξεσπάσει χειμαρρώδης κριτική.

Για τους πρώτους της Future Games, η Ρωσία δεν φοβήθηκε την ανάμειξη ειδών. Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, ένα τουρνουά Dota 2, ένα βιντεοπαιχνίδι που οι διοργανωτές έχουν δυναμώσει προσθέτοντας μια πραγματική μάχη. Το πρακτορείο TASS ανακοινώνει τη συμμετοχή 16 ομάδων, κυρίως από τη Ρωσία, την Κίνα, το Περού, το Ιράν και τις Φιλιππίνες.

Επίσης στον λογαριασμό για την ημέρα των εγκαινίων είναι ένα τουρνουά χόκεϊ επί πάγου. Υβριδικό επίσης. Σε κάθε συνάντηση, οι παίκτες ανταγωνίζονται σε εικονική λειτουργία, μέσω ενός προσομοιωτή παιχνιδιού, πριν φορέσουν τα πατίνια τους και σκαρφαλώσουν στον πάγο για να συνεχίσουν την ανταλλαγή σε 3 εναντίον 3. Το αποτέλεσμα συνδυάζει τα γκολ που σημειώθηκαν στις δύο φάσεις της συνάντησης, ψηφιακό και σωματική.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το πρόγραμμα θα προσφέρει μια απίθανη διαδοχή εικονικών και πιο παραδοσιακών εκδηλώσεων, όπως ένα ηλεκτρονικό τουρνουά μπάσκετ, μια μάχη ρομπότ, έναν αγώνα drone, έναν διαγωνισμό χορού προσομοιωτή, έναν διαδικτυακό αγώνα ποδηλασίας.

Πειστικός? Δύσκολο να πω. Απαραίτητο; Σίγουρα όχι. Το κυριότερο όμως είναι αλλού. Πολλαπλασιάζοντας τα δικά της πολυαθλήματα, η Ρωσία δεν επιδιώκει να καλύψει ένα κενό στο ημερολόγιο ή να προτείνει μια νέα προσέγγιση. Σκοπεύει να απαντήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Ολυμπιακό κίνημα οργανώνοντας μεγάλες παραγωγές θεαμάτων από την αρχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Καζάν, Ilsur Metshin, τον οποίο αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, 1 αθλητής από 400 χώρες θα έκανε το ταξίδι για να συμμετάσχει στους Αγώνες του Μέλλοντος. «Περιμένουμε να εκπροσωπηθούν πάνω από 100 χώρες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν σε δώδεκα διαφορετικούς χώρους.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η τελετή έναρξης θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία «ξένων ηγετών». Οι οποίες ? Υπομονή, θα αποκαλυφθούν «στην ώρα τους». Σε αυτή τη φάση, μόνο ένα όνομα προβάλλει η Μόσχα, αυτό του Σαντίρ Ζαπάροφ, του προέδρου της Κιργιζίας.
Ένας άλλος επιβεβαιωμένος καλεσμένος: ο Roy Jones Jr. Ο πρώην πυγμάχος αμερικανικής καταγωγής πρόκειται να παραστεί στην τελετή έναρξης την Τετάρτη. Την παρουσία του επιβεβαίωσε στο TASS ο εκπρόσωπός του. Δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη. Εκτός από πολύ κοντά με τον πρόεδρο της IBA, τον Ρώσο Umar Kremlev, ο Roy Jones Jr έγινε Ρώσος πολίτης τον Σεπτέμβριο του 2015 με διάταγμα που υπέγραψε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Τσερνισένκο, ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, θέλει να ορκιστεί στη Βίβλο: οι Αγώνες του μέλλοντος θα βοηθήσουν να φέρει κοντά την αθλητική κοινότητα. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός, ένα ρωσικό προϊόν που ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού», δήλωσε.

Μια πρόθυμη θριαμβευτική ομιλία που εκφώνησε ο Υπουργός Αθλητισμού, Oleg Matytsin. Για τον πρώην πρόεδρο της FISU, τα Games of the Future προσφέρουν «ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο που ξεκίνησε από τη Ρωσία».

Σχόλια