Translate

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί στο Hollywood

Nia Vardalos

Διάσημη για τον ρόλο της στο My Big Fat Greek Wedding, προσαρμοσμένο από το θεατρικό παιχνίδι της για μια γυναίκα και εμπνευσμένη από τη δική της ιστορία, η Nia Vardalos είναι μια Καναδο-Αμερικανίδα ηθοποιός από το Winnipeg του Καναδά. Κόρη των Ελληνοκαναδών γονιών Doreen Christakis και Constantine “Gus” Vardalos, φοράει πολλά καπέλα και έχει κάνει παραγωγή μερικών ανεξάρτητων ταινιών, μεταξύ των οποίων το I Hate Valentine's Day και η My Life in Ruins, η πρώτη αμερικανική ταινία που έλαβε άδεια να γυρίσει στην Ακρόπολη. . Επανέλαβε τον ρόλο της ως Τούλα Πορτοκάλου στο My Big Fat Greek Wedding 2, το οποίο ήταν λιγότερο επιτυχημένο από το πρωτότυπο.
Zach Galifianakis
Αν έχετε δει την τριλογία Hangover, τότε ο Ζακ Γαλιφιανάκης δεν χρειάζεται καθόλου εισαγωγή. Αυτός ο Αμερικανός ηθοποιός έγινε γνωστός με την ειδική του Comedy Central Presents το 2001. Τώρα είναι παρουσιαστής μιας κωμικής εκπομπής, Between Two Ferns με τον Ζακ Γαλιφιανάκη, όπου παίρνει συνεντεύξεις από διασημότητες, όπως ο Justin Bieber, η Natalie Portman, ο Brad Pitt, ο Bradley Cooper, η Jennifer Άνιστον, Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των Birdman, The Lego Batman Movie και πιο πρόσφατα, A Wrinkle in Time.
Jennifer Aniston
Η κόρη του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού John Aniston και της Αμερικανίδας ηθοποιού Nancy Dow, Jennifer Aniston έγινε γνωστή με τον ρόλο της Rachel Green στο Friends. Ο πατέρας της γεννήθηκε ως Γιάννης Αναστασάκης στην Αθήνα και πήρε το όνομά του όταν η οικογένειά του μετακόμισε στις ΗΠΑ. Η Άνιστον πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Marley and Me, Along Came Polly, Horrible Bosses και Bruce Almighty.
Tina Fey
Η εκτελεστική παραγωγός, επικεφαλής σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της κωμικής σειράς 30 Rock, Ελισάβετ Σταματίνα «Τίνα» Φέι είναι βραβευμένη ηθοποιός τηλεόρασης και κινηματογράφου. Η μητέρα της, Ζηνοβία «Jeanne» (το γένος Xenakes) γεννήθηκε στον Πειραιά της Αθήνας και μετανάστευσε στις ΗΠΑ ως νεαρή κοπέλα. Η γιαγιά της από τη μητέρα της είναι από τη Λακωνία της Πελοποννήσου. Η Fey έχει κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες, ένα Emmy, τέσσερα βραβεία SAG και ένα βραβείο People’s Choice. Έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένων των Saturday Night Live, Date Night και Mean Girls.
Maria Menounos
Γεννημένη στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης, η ηθοποιός και τηλεπερσόνα Μαρία Μενούνος είναι κόρη των Ελλήνων γονιών Κώστα και Λίτσας Μενούνος. Ανταποκρίτρια των Extra, Access Hollywood και Today, είχε έναν μικρό ρόλο στο Fantastic Four και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η Sabrina the Teenage Witch και το One Tree Hill. Συμπαρουσιάστηκε επίσης στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2006, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μαζί με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Ο Menounos είναι οπαδός της World Wrestling Entertainment και έχει φιλοξενήσει (και μάλιστα έχει αγωνιστεί ) σε αρκετούς αγώνες.
Olympia Dukakis
Κόρη των Ελλήνων μεταναστών Κωνσταντίνου και Αλεξάνδρας Δουκάκη, η Ολυμπία Δουκάκη είναι βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός από το Λόουελ της Μασαχουσέτης. Αν και μπορεί να μην την έχετε δει σε ταινία πρόσφατα, έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, όπως Steel Magnolias, 3 Needles, Jane Austen's Mafia!, In the Land of Women και Moonstruck, για τις οποίες κέρδισε ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα. . Η ερμηνεία της στην Άννα Μαδριγκάλ στην τηλεοπτική μίνι σειρά Tales of the City της χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy. Το 2013 τιμήθηκε με ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.
 

Σχόλια