Translate

5 όμορφα, παραδοσιακά καφενεία στην Ελλάδα

Καφενείο Δρακάκη στην Απολλωνία, Σίφνος
Τόπος συνάντησης πολιτικών, ανθρώπων των γραμμάτων κ των τεχνών. Σερβίρει καφέ, γλυκό και μεζεδάκια.
"Άννα να ένα μήλο", Mήλος
Καφενείο με πολλές εικόνες στους τοίχους από παλιά αναγνωστικά, και διαφημίσεις που ξυπνάει αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Παρεΐστικη διάθεση σπιτικά γλυκά σε ένα σκηνικό από ταινία.
Άκανθος, Καλαρρύτες
Η Άκανθος είναι ένα αυθεντικό καφενείο – παντοπωλείο εποχής, με τα εμπορεύματα στα ράφια, ξύλινο πάτωμα, τραπεζάκια και καρέκλες γύρω από μια ξυλόσομπα.
Μεγάλο καφενείο, Τρίπολη
To Ιστορικό Καφέ «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη Αρκαδίας λειτουργεί από το 1840 και ήταν το αγαπημένο της αριστοκρατίας. Εκεί σύχναζαν γιατροί, δικηγόροι και μεγαλέμποροι, αλλά και άτομα κάθε κοινωνικής τάξης.
Στο χώρο έχουν διατηρηθεί ατόφια αντικείμενα όπως είναι οι τεράστιοι καθρέπτες με τις σκαλιστές κορνίζες, τα οβάλ τραπεζάκια και οι καναπέδες. Τα έπιπλα αυτά είχαν ερθεί στο Καφέ απο την Βιέννη, από το εργοστάσιο, του κατασκευαστή Μίκαελ Τόνετ (1796 – 1871).
Η ονομασία του χώρου εμπεριέχει και τη λέξη «μουσείο», διότι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία έχουν ανεκτίμητη ιστορική αξία, να δει όπλα της Επανάστασης του 1821, τα οποία βρίσκονται σε ειδική προθήκη και να ενημερωθεί για την ιστορία του χώρου και της πόλης.
Από το χώρο έχουν περάσει πάρα πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.
Στο χώρο του «Μεγάλου Καφενείου» γίνονται κατά κύριο λόγο παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές. Επίσης έχουν γίνει και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της πόλης και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Το καφενείο του Φορλίδα, Λαύκος, Πήλιο
Το εν λόγω καφενείο άνοιξε το 1785 και από τότε λειτουργεί αδιάκοπα, με επτά γενιές της οικογενείας Φορλίδα να περνούν διαδοχικά από την ιδιοκτησία του. Το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα λειτουργεί αδιάκοπα 242 χρόνια.


Σχόλια