Translate

Συνεχίζονται οι αναταραχές στη Σουηδία για την καύση του Κορανίου

Αναταραχές ξέσπασαν στη Σουηδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενόψει της συγκέντρωσης του δεξιού κόμματος Hard Line υπό την ηγεσία του Δανό-Σουηδού πολιτικού Rasmus Paludan.
Το Σάββατο, αναταραχές ξέσπασαν στη νότια σουηδική πόλη Landskrona, καθώς το δεξιό κόμμα Hard Line του Rasmus Paludan σχεδίαζε να κάψει ένα Κοράνι, σύμφωνα με το ABC News.
Οι διαδηλώσεις στην πόλη ξέσπασαν παρά το γεγονός ότι η αστυνομία μετέφερε την εκδήλωση από τη Landskrona στο Malmo ως προληπτικό μέτρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές τράβηξαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα αυτοκινήτων και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά. Οι ακτιβιστές έστησαν επίσης φράχτη που εμπόδιζε την κυκλοφορία και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία. Μέχρι αργά το Σάββατο, η κατάσταση στη Landskrona είχε ηρεμήσει, με την αστυνομία να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.
Την ίδια ώρα, διαδήλωση Hard Line πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό πάρκο στο Μάλμο. Σύμφωνα με αναφορές, αρκετοί αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, πετώντας πέτρες στους διαδηλωτές, με την αστυνομία να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος. Ο Παλουντάν φέρεται να χτυπήθηκε από πέτρα στο πόδι του κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ταραχών, 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολλά περιπολικά πυρπολήθηκαν στο Orebro. Πριν από αυτό, οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο προάστιο Rinkeby της Στοκχόλμης κατά τη διάρκεια παρόμοιων διαδηλώσεων.

Σχόλια