Translate

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy αναμένεται να μιλήσει εξ αποστάσεως στο Κοινοβούλιο στη σημερινή συζήτηση σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola θα ανοίξει τη συζήτηση στις 12:30 (ώρα Βρυξελλών). Ο πρόεδρος Zelenskyy και ο πρόεδρος του Rada (δηλ. του ουκρανικού κοινοβουλίου) Ruslan Stefanchuk θα κληθούν στη συνέχεια να παρέμβουν εξ αποστάσεως, εάν η κατάσταση το επιτρέψει. Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα ακούσουν τις απόψεις των προέδρων του Συμβουλίου και της Επιτροπής Charles Michel και Ursula von der Leyen, καθώς και του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, προτού προβούν στη δική τους αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις.


Μετά το τέλος της συζήτησης, η ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα. Η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 17:15 (τοπική ώρα). 

Συγκέντρωση για την στήριξη της Ουκρανίας

Με πρωτοβουλία της προέδρου Metsola, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ευρωβουλευτών, υπαλλήλων του ΕΚ και Ουκρανών προσκεκλημένων στην Esplanade Solidarność 1980, στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 15:30 (τοπική ώρα), με σκοπό την επίδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Σχόλια